– Jeg har elsket alt med de siste syv årene, men det var åpenbart behov for ny energi

Jürgen Klopp mener at tiden i Liverpool ikke kan sammenlignes med sine tidligere managerjobber.

Det er ikke så lenge siden Jürgen Klopp virket sliten, trøtt og uinspirert i Liverpool. I fjor høst slet tyskerens lag, og noen nyhetsmedier vurderte faktisk om manageren ville gi seg på Anfield etter 2022/23-sesongen.

Klopp har nemlig hatt en tendens til å forlate klubbene sine etter syv år. I Mainz ble han værende fra 2001 til 2008, før han sa farvel til Dortmund i 2015, etter å ha blitt ansatt der i 2008.

Men på Merseyside blir det annerledes, for nå virker Liverpool-treneren mer motivert enn noen gang tidligere.

– Jeg har elsket alt med de siste syv år, men det var åpenbart behov for ny energi, og å se disse hvor mye disse spillerne nyter den nye utfordringen, gir også meg energi. Det er veldig flott, for dette laget har fått en helt ny struktur, sier tyskeren før kveldens storkamp mot Tottenham.

GOD STEMNING: Dominik Szoboszlai er en av spillerne som har gitt Jürgen Klopp en ny giv i Liverpool.

GOD STEMNING: Dominik Szoboszlai er en av spillerne som har gitt Jürgen Klopp en ny giv i Liverpool.

Klopps kontrakt med Liverpool utløper i 2026, men alle håper nok på at tyskeren fortsetter i sjefsstolen i mange år til. Det virker lovende for øyeblikket.

Liverpool-treneren innehar nemlig en knallsterk rekord, som stadig blir mer imponerende i dagens fotballverden. Han har aldri fått sparken i en fotballklubb.

– Jeg tilbrakte syv år i Dortmund, og da jeg forlot dem, var det er øyeblikk hvor det var nødvendig med endring, og vi måtte få inn nye spillere i forskjellige roller. Vi bestemte oss da for å avslutte forholdet. Det er ikke første gangen jeg har fått lov til å gjøre noe slikt, fortsetter han.

– Jeg elsker dette laget

Etter en sommer hvor Jordan Henderson, Roberto Firmino, Alex Oxlade-Chamberlain, James Milner, Fabinho og Naby Keita forlot klubben, har Liverpool faktisk endt opp som et mer robust lag, selv uten en fast sportsdirektør.

Før kveldens Tottenham-kamp står de røde med fem seiere og en uavgjort i ligaen. Rødtrøyene har også tatt tre poeng mot LASK og sikret seg avansement mot Leicester.

– Signalene er virkelig positive, men vi må sørge for at det gir oss rom for ekte forbedring mot stabilitet og jevne prestasjoner, for Premier League har nettopp startet. Det er en maraton, og du vet aldri hvordan du kommer deg gjennom det.

TØFF MOTSTAND: Kveldens Tottenham-kamp blir uten tvil vanskelig, og kan bli en indikator på hvor Liverpool ligger an i løypen denne sesongen.

TØFF MOTSTAND: Kveldens Tottenham-kamp blir uten tvil vanskelig, og kan bli en indikator på hvor Liverpool ligger an i løypen denne sesongen.

Før den den neste landslagspausen venter det to tøffe bortekamper i Premier League: kveldens kamp mot Tottenham, og en tur til sørkysten for å besøke høytflyvende Brighton. Med fire eller seks poeng i de to kampene vil Liverpool befeste sin posisjon i toppen av tabellen.

– En god start er mye bedre enn en dårlig en, og vi ser selvfølgelig glade for det, men vi må sørge for at vi ikke står her om 10 dager og snakker om tre veldig vanskelige kamper som vi ikke klarte å levere i.

– Som sagt, elsker jeg dette laget, og det er så mange grunner til det, avslutter Klopp.

Liverpool reiser til London for å møte Ange Postecoglous Tottenham lørdag kveld. Kampen sendes direkte på V Sport PL og Viaplay fra klokken 18:30.

Lang skadeliste hos Tottenham – men viktig duo ser ut til å rekke kampen

Lang skadeliste hos Tottenham – men viktig duo ser ut til å rekke kampen

James Maddison og Heung-Min Son måtte forlate banen mot Arsenal forrige helg.

Nyheter 29.sep 23:34
– Du har alltid noen som går inn i et rom og går godt overens med alle

– Du har alltid noen som går inn i et rom og går godt overens med alle

Jürgen Klopp kjente godt til fotballspilleren Dominik Szoboszlai, men ikke personligheten.

Nyheter 29.sep 22:12