Se bildene fra Gravenberchs første dag i Liverpool– Jeg kommer til å gi alt for denne klubben

Ryan Gravenberch har gitt sitt første intervju etter at overgangen endelig gikk i boks.

Sent fredag kveld bekreftet Liverpool FC endelig overgangen til Ryan Gravenberch fra Bayern München. De røde har blitt linket til spilleren i over et halvt år, og først på siste dag av overgangsmarkedet gikk handelen i orden.

Liverpool betaler 34,2 millioner pund for 21-åringen som har 11 landskamper for Nederland, 103 kamper for Ajax og 34 kamper i en vanskelig sesong for Bayern i fjor.

Hovedpersonen selv er glad for at overgangen endelig er et faktum.

– Jeg er veldig lykkelig. Jeg er veldig glad for at avtalen er gjort, og at jeg endelig er her, sier han i sitt aller første intervju med klubben.

Han forteller at han snakket mye med Cody Gakpo og Virgil van Dijk før overgangen.

– Ja, ja, ja. Før overgangen så snakket jeg mye med karene, og de sa at vi har et godt lag, og at alt er topp her. Jeg tok avgjørelsen raskt. Jeg har ikke snakket med Gini Wijnaldum ennå, men kommer definitivt til å snakke med ham etter at overgangen gikk i orden, sier han.

– Jeg har snakket mye med foreldrene mine om denne overgangen. De håpet også på at det skulle bli Liverpool, så det var en god ting.

Se bildene fra midtbanespillerens første dag i Liverpool:

Derfor ble det Liverpool

Det har lenge blitt rapportert at Gravenberch er en spiller Jürgen Klopp hadde veldig lyst på. Jonathan Northcroft i Sunday Times meldte allerede i april at de røde hadde begynt å jobbe med en overgang med mål om å overbevise spilleren om at Anfield var riktig sted for å få karrieren tilbake på riktig spor. Samme mann rapporterte i dag at det kun var Liverpool han ville til, til tross for interesse fra Manchester United og hans tidligere manager i Ajax, Erik ten Hag.

– Dersom du ser det fra utsiden, er det en av de største klubbene i verden. Supporterne, stadion, alt ser ut til å være topp fra utsiden. Så derfor var det riktig klubb, sier Gravenberch etter han signerte.

Hovedpersonen selv har en beskjed til fansen:

– Jeg gleder meg virkelig til å være på Anfield, og kan ikke vente på å få høre You’ll Never Walk Alone. Nå starter vi friskt igjen, med en ny start, og jeg kommer til å gi alt for denne klubben. Mine mål er å vinne troféer, spille mye og vise folk hvem jeg og vi er.

Nederlenderen måtte vært registrert innen kl. 13.00 norsk tid i på fredag dersom han skulle blitt involvert mot Aston Villa på søndag. Det ble han ikke. Gravenberch er ikke i Nederlands A-landslagstropp til landslagspausen i neste uke, men er tatt ut i U21-troppen.

Han kan tidligst debutere for de røde borte mot Wolverhampton lørdag 16. september, men vil helt sikkert sitte på tribunen mot Villa i helgen.

Tror han vil passe godt inn

Fredag hadde han også et besøk på Jürgen Klopps kontor.

– Vi snakket om alt. Han er en god trener, og ga meg en så varm følelse. Jeg hadde med meg kjæresten min der, og vi snakket om alt mulig og gode ting. Jeg er veldig fornøyd. Det ga en god følelse, og jeg gleder meg veldig til å komme i gang med ham på banen.

Gravenberch fikk spørsmål om sine styrker som spiller.

– Styrkene mine? Jeg mener jeg er en god dribler, og er en teknisk spiller. Jeg er også boks til boks, og har et bra skuddbein. Jeg tror 100 prosent at stilen min passer til måten Liverpool spiller på, sier han.

Bekreftet: Ryan Gravenberch har signert for Liverpool

Bekreftet: Ryan Gravenberch har signert for Liverpool

Papirene er signert. Gravenberch er Liverpool-spiller.

Familieduell i Europaligaen

Dette er Liverpools motstandere: Familieduell i Europaligaen

Liverpools motstandere i sesongens Europaliga er klare, og der var det flere interessante Liverpool-linker.

Innsikt 01.sep 15:10