Kanskje det beste med trekningen: Liverpool slipper å reise langt

Liverpool kom veldig heldig ut av Europa League-trekningen når det kommer til reisevei.

Jürgen Klopps menn trakk østeriske LASK Linz, belgiske Union Saint-Gilloise, og franske Toulouse i gruppespillet i Europa League, som alle tre er relativ korte reiser når de røde skal ut å spille bortekamper i Europa.

Det er første gang Liverpool deltar i turneringen siden de tapte finalen i 2015/16 sesongen mot Sevilla, i noe som var Jürgen Klopps første sesong som Liverpool-trener, etter at han tok over for Brendan Rodgers tidligere i sesongen.

Med en kombinert reisedistanse på ca. 3047km er Liverpool det laget med den med tredje-korteste reiseveien av alle lagene i turneringen. Det kommer nok godt med i noe som sannsynligvis blir en lang sesong med mange kamper, hvor Jürgen Klopps gutter vil prøve å gå langt i alle turneringer. 

GRUPPE-E: Liverpool ble trukket i gruppe-E sammen med disse lagene.

GRUPPE-E: Liverpool ble trukket i gruppe-E sammen med disse lagene.

Lengst reisevei

Qarabag, som er det laget med lengst reisevei, har over tre ganger så lang reisevei som laget fra Merseyside. De har også den lengste reiseveien for noe lag i turneringen når de skal til Norge for å møte Molde, hvor de må fly hele 3742km, noe som er lenger en total-distansen til de røde.

Gjennomsnittsdistansen lagene totalt må reise ligger på 4953km, så Liverpool får en nesten 2000km billigere reisevei enn snittet.

De andre Premier League-lagene, West Ham og Brighton, var ikke like heldige som Liverpool, men slapp unna de verste turene og lander begge under den gjennomsnittlige reiseveien for lagene som er med. 

Slik blir høsten

Liverpool spiller første kamp i høstens Europa League på bortebane torsdag 21. september, med tidlig avspark kl. 18.45. West Ham er motstanderen i Premier League på Anfield søndagen etter, og de har også Europa League-kamp før den kampen. De skal da møte FK TSC fra Serbia hjemme på London Stadium.

Kampdag to er hjemmekamp mot Union Saint-Gilloise torsdag 5. oktober med sent avspark, kl. 21.00. Den påfølgende søndagen er det bortekamp mot Brighton i Premier League. Brighton har tøff motstand på bortebane torsdagen før, når de skal til Marseille i sin første bortekamp i Europa.

Etter landslagspausen i oktober vil Liverpool spille tre hjemmekamper på rad. Det starter med Everton 21. oktober, før Toulouse kommer til Anfield 26. oktober. Søndagen etter er det ny hjemmekamp, og da mot Nottingham Forest.

Torsdag 9. november skal Liverpool til Frankrike for å møte Toulouse, igjen med tidlig avspark kl. 18.45 på bortebane. Den påfølgende helgen er det hjemmekamp mot Brentford. Den er foreløpig satt opp med avspark lørdag kl. 16.00, men kommer til å bli flyttet når neste bolk med TV-kamper kommer, og settes med all sannsynlighet opp søndagen.

Torsdag 30. november kommer LASK til Anfield, og alle kampene på Anfield i denne turneringen har fått sent avspark kl. 21.00. Liverpool har hjemmekamp mot Fulham helgen etter - en kamp som igjen vil bli flyttet til søndag eller mandag når TV-selskapene har tatt sine valg.

De røde avslutter borte mot Union Saint-Gilloise torsdag 14. desember, og det er faktisk tidlig avspark i alle Liverpools bortekamper i Europa League denne høsten. Den kampen skal spilles på Lotto Park i Brussel, som er Anderlecht sin hjemmebane. Helgen etter er det hjemmekamp mot Manchester United, i en ny kamp som må flyttes når TV-selskapene bestemmer seg. Det er ikke slik at United kan hvile i midtuken før den kampen – de har nemlig hjemmekamp mot Bayern München som avsluttende kamp i gruppen sin på tirsdagen. Forhåpentligvis er Liverpool videre før vi kommer til siste gruppespillskamp, slik at rotasjon inn mot den kampen mot erkerivalen ikke blir noe problem!

Den norske landslagsspissen er klar for Liverpool

Den norske landslagsspissen er klar for Liverpool

Den norske landslagsspissen Sophie Roman Haug er hentet til Liverpool Women fra Roma.

Carvalho sliter med spilletiden i Tyskland – Beck leverte målgivende for Dundee FC

De utlånte:Carvalho sliter med spilletiden i Tyskland – Beck leverte målgivende for Dundee FC

Det ble ikke mange seiere for Liverpools utlånsspillere forrige helg.