Klopp forklarer hvorfor Endo ikke har blitt foretrukket på midtbanen

Alexis Mac Allister har vært Liverpools anker i starten av sesongen.

Jürgen Klopp ser ut til å ha truffet blink på overgangsmarkedet før denne sesongen, med nye gode prestasjoner fra Alexis Mac Allister og Dominik Szoboszlai søndag ettermiddag.

Det samme kan kanskje ikke sies om Wataru Endo (så langt), som har slitt med spilletiden i innledningen av sesongen. Japaneren har hatt utfordringer med tempoet og har ofte forsvunnet ut av kamper. 

Mot West Ham foretrakk tyskeren å sette innpå Ryan Gravenberch foran japaneren, selv om Liverpool ledet og trengte defensive fibre for å holde på ledelsen.

– Han må venne seg til hvordan det er her. Wataru er en flott fyr, veldig rolig og veldig høflig, og det har kanskje kostet ham de første to ukene. Det går bedre nå, sa han til pressen etter kampslutt.

FRA START: Wataru Endo spilte en time mot LASK Linz forrige uke.

FRA START: Wataru Endo spilte en time mot LASK Linz forrige uke.

Etter overgangen i august har 30-åringen startet to kamper for Liverpool, i 3-1 seieren over LASK og i 2-1 seieren over Newcastle. Han har ennå ikke klart å imponere 100% i Liverpool-drakten, men det er fremdeles god tid.

– Han er en erfaren spiller, og han er ikke ute etter å skvise ut lagkamerater for å komme inn på laget, men han blir bedre for hver dag som går, fortsatte Klopp.

Det er ingen tvil om at Endo er en god spiller å ha i troppen. Lojal, hardtarbeidende og profesjonell er tre adjektiver som fint kan brukes når japaneren skal beskrives som fotballspiller.

Mot West Ham søndag ble det en ny kamp på benken fra start, med Liverpool-treneren er ikke urolig for sitt nye anker på midtbanen.

– Du så det i dag, han er der, han vil hjelpe oss mye, han vil spille kamper og han vil starte. Alt er bra. Han har allerede spilt tre eller fire kamper for oss på kort tid.

– Det er det som teller, for dette er ikke et kortvarig prosjekt. Wataru (Endo) er en viktig del av troppen, og jeg er veldig glad for å ha ham her, avsluttet Klopp.

Har like mange poeng som etter tolv runder i fjor - beste åpning siden gullsesongen

Har like mange poeng som etter tolv runder i fjor - beste åpning siden gullsesongen

Liverpool har på seks serierunder matchet poengsummen de hadde etter dobbelt så mange kamper forrige sesong.