Lanserer mulige kandidater den dagen Salah forlater klubben

Overgangsvinduet er stengt, men en kan forvente at Saudi-Arabia vil gjøre nye forsøk på å sikre seg Mohamed Salah.

Liverpool avslo et bud på 150 millioner pund for Mohamed Salah dagen før det engelske overgangsvinduet stengte, og var ikke villig til å høre på flere bud fra Saudi-Arabia den neste uken selv om det var snakk om summer som ville gjøre ham til tidenes dyreste fotballspiller.

Det som virker helt klart, og som senere også er bekreftet av sjefen for Saudi Pro League, er at de vil komme tilbake og gjøre flere forsøk på å sikre seg Liverpools store stjerne. Han har en kontrakt som går ut sommeren 2025, så dersom de røde skal få store penger for ham må det trolig bli et salg neste sommer dersom han ikke skulle signere enda en ny kontrakt.

The Athletic har sett på hvem de røde kan sikte seg inn mot når den dagen kommer at Salah må erstattes.

Stjernene

Det første navnet som kastes opp er Kylian Mbappé, selv om det er godt dokumentert at han ønsker seg til Real Madrid. Kontrakten hans med Paris Saint-Germain går ut neste sommer, så det ville ikke vært snakk om noen overgangssum, men summene han vil kunne kreve i «sign-on-fee» og lønninger er svimlende, og langt over det Salah tjener i dag som klubbens best betalte spiller gjennom tidene. At de røde skal kunne overtale ham til å legge fra seg Real Madrid-drømmen virker uansett veldig usannsynlig.

SIGNERTE NY KONTRAKT: Bukayo Saka forlenget med Arsenal i mai.

SIGNERTE NY KONTRAKT: Bukayo Saka forlenget med Arsenal i mai.

Bukayo Saka fra Arsenal er det andre navnet som lanseres. Han spiller i samme posisjon som Salah, ute til høyre, og også han er venstrebeint. Årets unge spiller i Premier League forrige sesong hadde 14 mål og 11 målgivende forrige sesong, og er fortsatt bare 22 år gammel. Saka signerte en ny fireårskontrakt med Arsenal i mai, og vil koste minst det de røde eventuelt skulle fått for Salah.

Khvicha Kvaratskhelia fra Napoli er det tredje «stjernenavnet» som blir nevnt. Han fikk Liverpool det tøft mot i Champions League forrige sesong, i en sesong der han var med på å hjelpe Napoli til deres første ligatittel siden Diego Maradona. Det har vært snakk om en utkjøpsklausul i kontrakten hans, uten at det noen gang er bekreftet, og også den 22-åringen vil med all sannsynlighet bli veldig dyr. Vinicius Junior er et fjerde navn som nevnes, uten at det virker sannsynlig i det hele at Real Madrid skal være villig til å selge ham.

Andre kandidater

Liverpool har flere ganger tidligere blitt linket til Jarrod Bowen fra West Ham, og 26-åringen trives i likhet med Salah best ute til høyre. Bowen har en kontrakt som går ut i 2025. Han har startet denne sesongen veldig bra, med tre mål og én målgivende på sesongens fire første kamper.

FULGT LENGE: Det begynner å bli en del år siden første gang vi hørte at Liverpool hadde Jarrod Bowen på radaren.

FULGT LENGE: Det begynner å bli en del år siden første gang vi hørte at Liverpool hadde Jarrod Bowen på radaren.

Michael Olise, som Chelsea og Manchester City forsøkte å kjøpe i august, nevnes på grunn av hurtigheten, teknikken og pasningsregisteret. Han er ingen stor målscorer slik som Salah, men så er han også nær umulig å erstatte med én spiller på akkurat det feltet. Olise signerte en ny kontrakt i august, og har ikke lenger en utkjøpsklausul på 35 millioner pund. Leroy Sane har en fortid i Manchester City, og i Bayern brukes han nå ute til høyre der han kan skjære innover på sitt gode venstrebein. Han er nå 27 år gammel.

Moussa Diaby (Aston Villa), Johan Bakayoko (PSV Eindhoven) og japanske Takefusa Kubo (Real Sociedad) er tre andre navn som blir nevnt på grunn av tall og data.

Det som er helt klart, er at Liverpool snart må starte planleggingen for når den dagen kommer at egypteren drar videre. 

– Det har vært en tøff og dyr lærepenge

– Det har vært en tøff og dyr lærepenge

Virgil van Dijk fikk en voldsom bot fra fotballforbundet.

Alisson får ikke spille, Darwin ut til pause og målløst for Diaz

Landslagspausen er nå overAlisson får ikke spille, Darwin ut til pause og målløst for Diaz

Vi fulgte Liverpools spillere gjennom landslagspausen.

Innsikt 13.sep 09:12