– Vanskelig å vite hva som kommer

Thomas Sageder sier det er en ære å møte Liverpool.

LASK er ingen nykommer i Europa, men laget fra Østerrike har aldri klart å ta seg forbi åttendedelsfinalen i Europa League. Der sa det stopp mot Manchester United for fire sesonger siden, og det er bare andre gang de har klart å komme seg ut av gruppespillet i Europa League, eller UEFA-cupen, som det het før. 

Laget som er nummer tre i østerriksk Bundesliga regnes som kraftige underdogs når Liverpool kommer på besøk til splitter nye Raiffeisen Arena, som ble åpnet tidligere i år. Stadion har en kapasitet på snaue 20.000, og ble av Jürgen Klopp beskrevet som flott da han møtte pressen onsdag kveld. Både Klopp og hans kollega i LASK, Thomas Sageder, virker å være enige i at Liverpool er favoritter, men det er to motstandere med respekt for hverandre som møtes. 

– Det er en stor ære for oss å spille denne kampen, sa Sageder før møtet med et av Europas mestvinnende lag. 

LASK sin nye storstue, Raiffeisen Arena.

LASK sin nye storstue, Raiffeisen Arena.

– Jeg vet at vi er favoritter, men vi er ikke arrogante. LASK er stabile og har en tydelig måte å spille på. De bruker kantene bra, og slår gode frispark. Hvis du lar dem spille vil de utnytte det. Jeg vet hvordan det er når man ikke har noe å tape, så vi må være godt forberedt, sa Klopp.

Fokus på seg selv

Godt forberedt virker også Sageder og hans lag å være. 

– Vi har faste rutiner før hver kamp. Trenerapparatet har analysert de fem siste kampene til Liverpool, og så viser vi åtte til ti sekvenser fra de kampene til spillerne. Men Liverpool er taktisk fleksible, så det er vanskelig å vite hva som kommer. Derfor har vi mest fokus på oss selv, sa han på pressekonferansen ifølge liverpoolfc.com.

LASK i 2023/24

OFB Cup
Rothis - LASK 0-6

Bundesliga
LASK - Rapid Wien 1-1
Sturm Graz - LASK 2-0
LASK - BW Linz 2-0
Tirol - LASK 1-1
LASK - Austria Wien 2-0
LASK - Austria Lustenau 2-0
Klagenfurt - LASK 1-3

På tredjeplass med 14 poeng etter syv kamper. 

Europa League-kvalifisering
LASK - Zrinjski 2-1
Zrinjski - LASK 1-1

Lagoppstilling forrige kamp (Klagenfurt - LASK 1-3)
Tobias Lawal - George Bello, Philipp Ziereis, Andres Andrade, Felix Luckeneder - Robert Zulj, Branko Jovicic, Sascha Horvath - Marin Ljubicic, Elias Havel, Florian Flecker.

LASK er i god form og står med tre strake seiere i Bundesliga. Forrige kamp endte med en 3-1-seier borte mot Klagenfurt. Kampen ble spilt på lørdag, så Sageders lag har i likhet med Liverpool hatt god tid til restitusjon. 

– Vi er klare igjen og fulle energi. Laget er motivert og veldig fokusert, og vi ser veldig frem til denne kampen, sa treneren.

Han må klare seg uten Tobias Anselm, Peter Michorl, Lenny Pintor, Adil Taoui og Philipp Wiesinger, mens Trent Alexander-Arnold, Thiago og Conor Bradley er ute for Liverpool. 

Gjorde comeback etter halvannet år med skade. Nå er han i Europa League-troppen

Gjorde comeback etter halvannet år med skade. Nå er han i Europa League-troppen

Endelig begynner det å lysne for skadeplagede Kaide Gordon.

Nyheter 21.sep 10:59
Premiepenger, sluttspill og ranking - slik er reglene i Europa League

Premiepenger, sluttspill og ranking - slik er reglene i Europa League

Europa League likner på Champions League, men har noen forskjeller. Dette er reglene som gjelder for årets turnering.

Innsikt 21.sep 09:46