Lijnders nevner tre viktige elementer for å gjøre Liverpool til et topplag igjen

Assistenttreneren er svært fornøyd med de unge spillerne og ser en tropp i stadig utvikling.

I løpet av det siste halve året har flere unggutter som Stefan Bajcetic, Ben Doak og Conor Bradley blitt fullverdige medlemmer av Liverpools førstelag.

Pep Lijnders, som tok ansvaret på pressekonferansen før Leicester-kampen, mener det er svært viktig å ha unge og sultne spillere i troppen.

– Jeg tror det er veldig bra for de eldre spillerne å ha unge spillere å veilede. Jeg tror hvert lag som har bevist at de er i toppen, har den rette balansen mellom talenter og en kjernegruppe.

Kombinert med kjøpene av unge Ryan Gravenberch (21), Alexis Mac Allister (24) og Dominik Szoboszlai (22), samt mer erfarne Wataru Endo (30), har Lijnders og Klopp plutselig skapt et lag som kanskje kan være med å kjempe om edelt metall igjen.

– Du må også ha en erfaren gruppe, med Virgil Van Dijk, Mo Salah, Robertson og Alisson. Den kombinasjonen av talent, kjernegruppe og ekte erfaring, tror jeg vi alltid har hatt, og det er slik vi ønsker å bygge troppen vår, mener nederlenderen.

NYE KAPTEINER: Liverpool mistet mye erfaring i sommer, men nå er en ny gruppe spillere klare for å ta over stafettpinnen.

NYE KAPTEINER: Liverpool mistet mye erfaring i sommer, men nå er en ny gruppe spillere klare for å ta over stafettpinnen.

En interessant spiller

En av de yngre spillerne som sannsynligvis får sjansen fra start igjen i kveld, er Ben Doak. Skotten startet forrige ukes Europa League-kamp veldig bra, men ble mer usynlig utover i oppgjøret.

Lijnders forklare hva han ser etter i en kantspiller.

– Jeg hadde privilegiet av å vokse opp i Nederland, så vi har en lang kulturell tradisjon for taktikk fra John Cruyff. I hjemlandet har de alltid sagt at en kantspillers hovedansvar er å skape sjanser, bruke en-mot-en situasjoner til å skape ubalanse hos motstanderen og ha høy akselerasjon og toppfart.

Liverpools assistenttrener ser mye av de egenskapene i Liverpools 17 år gamle skotte.

– Han er ung, men han har en evne til å skape sjanser og komme seg i gode posisjoner med individuelle ferdigheter og bevegelser. Han har allerede et lavt tyngepunkt, og det gjør at han også er flink til å kontrollere ballen. En veldig interessant spiller, som kan flytte ballen i høy fart med begge beina.

FRA START: Det kan bli mye spilletid for Ben Doak denne høsten, med spill i Europa League og ligacupen.

FRA START: Det kan bli mye spilletid for Ben Doak denne høsten, med spill i Europa League og ligacupen.

Liverpools førstelagstropp mistet mye erfaring da spillere som Jordan Henderson, Fabinho og James Milner forlot klubben i sommer, men ifølge Lijnders er det mer enn nok som ble igjen på Anfield.

– Det gode med Ben, etter min mening, er at han kommer inn i en tropp med så mange erfarne og autoritære spiller. Gutta vil umiddelbart gi ham beskjed hvis han gjør en feil. Robbo roper ofte «Avgjørelser» til ham på trening.

– Selvfølgelig har han mye å lære og han må modne litt. Han må lytte til Robbo, Mo Salah, Jota, Cody, Luis. Alle prøver virkelig å hjelpe ham, avslutter Lijnders.

– Det er vår plikt å støtte dem, gi dem råd og dele vår erfaring

– Det er vår plikt å støtte dem, gi dem råd og dele vår erfaring

Jürgen Klopp pleier å gi yngre spillere sjansen i ligacupen.

– Kelleher er en målvakt i verdensklasse

– Kelleher er en målvakt i verdensklasse

Pep Lijnders håper at iren blir Liverpool-spiller i lang, lang tid.