Lørdag skal Liverpool møte et nytt Wolves

Dødelig angrepsduo og viktige midtbanespillere er borte.

Wolves har vært et fast innslag i Premier League helt siden opprykket i 2018, og tidvis har de vært blant ligaens store positive overraskelser. Under ledelse av Nuno Espirito Santo ble det to syvendeplasser i de to første sesongene, men det har de ikke klart å følge opp de tre påfølgende sesongene. 

Santos siste sesong endte med en 13. plass, før Bruno Lage tok over og sørget for 10. plass i 2021/22. Forrige sesong ble turbulent og vanskelig, og laget var i nedrykksstriden frem til Lage fikk fyken og Julen Lopetegui tok over. Spanjolen fikk skuta på rett kjøl og sikret en 13. plass, blant annet takket være 3-0-seieren over Liverpool i februar. 

Nå er Lopetegui borte etter en sommer med mye drama, og tidligere akademitrener i Liverpool, Gary O'Neil, har tatt over. Selv om det ikke ble mange signeringer i sommer, kan vi likevel si at det er et nytt Wolves som skal møte de røde på lørdag, for mye av stammen i laget fra de sterke tidlige sesongene, er nå borte. 

Stjerner forsvant

Mange vil forbinde Wolves med den farlige offensive duoen Adama Traoré og Raul Jimenez, men de er ikke lenger i klubben, og det er en stund siden de herjet på sitt beste. Jimenez slet etter den alvorlige hodeskaden han pådro seg i 2020/21-sesongen, og scoret bare seks ligamål på 49 kamper fordelt på de to siste sesongene. Han spiller nå i Fulham - sammen med Traoré, som hadde sin beste sesong i 2019/20, da det ble 13 målpoeng. Han klarte bare åtte til på de tre neste sesongene - kanskje ble det vanskeligere da Diogo Jota dro til Liverpool i 2020. 

Forrige sesongs toppscorer, Daniel Podence, har også forlat klubben. Han spiller nå for Olympiakos. 

På midtbanen er det også profiler som er borte. Den største heter Ruben Neves. Han ble i sommer en av de yngste stjernene til å dra til Saudi-Arabia, da han dro til Al-Hilal for 47 millioner pund. 37 år gamle Joao Moutinho er også borte etter fem sesonger i Wolves. Han spiller nå for Braga i hjemlandet Portugal. 

Ruben Neves spiller nå for Al-Hilal.

Ruben Neves spiller nå for Al-Hilal.

Mot slutten av vinduet forsvant også Matheus Nunes, som ble hentet i fjor og gjennom sesongen ble linket til Liverpool. Midtbanespilleren er nå i Manchester City, og det salget har ført til at Wolves nå sliter med bredden i stallen og må sette mye av sin lit til Mario Lemina på midten. 

I forsvaret er scouseren Conor Coady borte. Han tilbrakte fjorårssesongen på lån i Everton, og spiller nå for Leicester i Championship. En annen viktig brikke, Nathan Collins, ble solgt til Brentford. 

Hvem skal møte Liverpool?

Så hvem er igjen i stallen som Liverpool skal møte på lørdag?

En del av fjesene vil vi kjenne igjen fra oppgjørene på Molineux i vinter, men laget som ble berømt for sine solide prestasjoner i 3-4-3 eller 3-5-2 er borte. 

I mål står som vanlig Jose Sa, mens han har et dødballsterkt og solid midtstopperpar foran seg i Max Kilman og Craig Dawson. På backene var det Nelson Semedo og talentet Rayan Ait Nouri som fikk spille sist, da det ble tap 3-2 mot Crystal Palace.

Da gikk O'Neil for en slags 4-4-1-1-formasjon. Pedro Neto og Pablo Sarabia holdt bredden, mens Joao Gomes og Lemina dannet en brukbar midtbaneduo. Storkjøpet fra januar, Matheus Cunha, spilte bak den unge spissen Fabio Silva. 

Bli ikke overrasket om Hwang Hee-Chan og Sasa Kalajdzic kommer inn i laget mot Liverpool på lørdag. De har vist seg å være målfarlige så langt denne sesongen, og banker nok snart på døren for en plass fra start. Wolves har også hentet tilbake Matt Doherty på høyrebacken, og han kan utfordre Semedo om en plass i startoppstillingen. 

Wolves står med tre poeng på fire kamper så langt. Den ene seieren kom på bortebane mot Everton.

Liverpool må snu en fryktelig trend fra forrige sesong

Liverpool må snu en fryktelig trend fra forrige sesong

Må finne tilbake til oppskriften fra 2021/22-sesongen.

Tøff kamp om plassen på midtbanen - Klopp har fått «problemet» han ønsket seg

Tøff kamp om plassen på midtbanen - Klopp har fått «problemet» han ønsket seg

Liverpools midtbane ser sterkere ut enn på lenge, og Jürgen Klopp har mange formsterke spillere å velge blant mot Wolves og i kampene som følger.

Innsikt 14.sep 19:07