Målene renner inn i Premier League:En ny rekord kan bli satt allerede i neste serierunde

Ingen kamper har endt målløse i Premier League etter fire serierunder.

Premier League-sesongen har startet på forrykende vis, og i skrivende stund (selv om det er tidlig) er klubbene på god vei til å knuse målrekorden fra fjoråret.

Da ble det scoret 1084 mål gjennom sesongen, noe som ga et snitt på 2,85 mål per kamp. Denne rekorden står seg kanskje ikke lenge, om trenden fortsetter utover høsten.

I Liverpools tilfelle har det vært flere mål begge veier. Den første kampen hvor de røde holdt nullen var mot nettopp Aston Villa forrige helg, ellers har det vært scoring både for og imot.

På fire kamper har det blitt totalt 12 mål på fire kamper, faktisk under gjennomsnittet i ligaen.

Det er nemlig scoret hele 144 mål på 39 kamper, noe som gir et snitt på 3,26 mål per kamp, ifølge tall fra Premier League.

SesongGjennomsnitt
2023/24*3,26
2022/232,85
2018/192,82
2021/222,82
2011/122,81

*En kamp har ikke spilt ennå. Luton - Burnley, fra serierunde 2, ble utsatt grunnet hjemmelagets arbeid med Kenilworth Road.

3-1: Seieren mot Bournemouth er Liverpools mest målrike kamp så langt denne sesongen.

3-1: Seieren mot Bournemouth er Liverpools mest målrike kamp så langt denne sesongen.

Flere rekorder i fare

Det har blitt scoret mange mål i alle lags kamper så langt denne sesongen. I den kommende serierunden står en ny rekord i fare.

Så langt har ingen kamper i Premier League endt målløse. Den eneste sesongen som kan måle seg med den nåværende, er 2020/21-sesongen, også kjent som covid-sesongen.

Da stoppet tallet på 46 kamper, etter en 0-0 kamp mellom West Bromwich og Burnley i serierunde 5. Rekorden kan derfor bli slått hvis de neste åtte kampene har mål i seg.

Wolverhampton - Liverpool sparker i gang den femte serierunden neste helg, og det vil være ganske overraskende om kampen på Molineux ender uten mål.

Rekorden kan bli slått søndag kl. 15.00 når Bournemouth tar imot Chelsea. Dette avhenger selvfølgelig av at lørdagens syv kamper ikke ender 0-0.

Bielsa skal satse på Darwin som midtspiss

Bielsa skal satse på Darwin som midtspiss

Darwin Nunez skal satses på i det nye Uruguay-laget uten Suarez og Cavani.

– Gerrard kunne gjort det jeg gjorde, men jeg kunne ikke gjort det han gjorde

– Gerrard kunne gjort det jeg gjorde, men jeg kunne ikke gjort det han gjorde

Paul Scholes har fått spørsmålet «Scholes eller Gerrard?».