Onsdag skal Premier League-troppen inn. Ser ut til å registrere 20 spillere

Det er snart to uker siden overgangsvinduet stengte. Nå skal Premier League-troppene bekreftes.

Onsdag 13. september er datoen da de 20 Premier League-klubbene må registrere sine oppdaterte tropper for sesongen. Det er spillerne registrert i troppen Jürgen Klopp kan benytte seg av frem til overgangsvinduet åpner igjen 1. januar med mulighet for å gjøre endringer.

De røde skal spille ytterligere 15 kamper før det.

Premier League-klubbene kan registrere inntil 25 førstelagsspillere i troppen, der maks 17 kan være uten «homegrown»-status. En spiller som er «homegrown» må ha vært registrert i en engelsk eller walisisk klubb i tre hele sesonger eller 36 måneder før han fyller 21 år, uavhengig av hvilken nasjonalitet spilleren har.

I tillegg til førstelagsspillerne som registreres, skal klubbene også registrere en liste med U21-spillere. Her trenger en ikke å ta slike hensyn, og disse spillerne kan også brukes i Premier League. For Liverpools del kommer spillere som Ben Doak (17), Stefan Bajcetic (18), Jarell Quansah (20), Conor Bradley (20), Harvey Elliott (20) og Ryan Gravenberch (21) til å registreres på den listen.

U21: Ryan Gravenberch trenger ikke å bli registrert i seniortroppen denne sesongen.

U21: Ryan Gravenberch trenger ikke å bli registrert i seniortroppen denne sesongen.


20 av 25 plasser?

Liverpool har hatt en utfordring med spillere som har status som «homegrown», og forrige sesong registrerte de røde 23 førstelagsspillere der sju var «homegrown». Siden den gang har James Milner, Jordan Henderson, Alex Oxlade-Chamberlain og Nathaniel Phillips forlatt klubben.

Jones er nå 22 år gammel og borte fra U21-listen, men han kvalifiserer som «homegrown». Gravenberch vil ikke telle som utenlandsk spiller for denne sesongen, siden han kan komme inn på U21-listen.

Mulig Premier League-tropp uten U21-spillere:

Målvakter: Alisson Becker, Adrian, Caoimhin Kelleher*

Forsvar: Trent Alexander-Arnold*, Joe Gomez*, Virgil van Dijk, Ibrahima Konaté, Kostas Tsimikas, Andy Robertson, Joel Matip

Midtbane: Wataru Endo, Thiago Alcantara, Dominik Szoboszlai, Alexis Mac Allister, Curtis Jones*

Angrep: Luis Diaz, Darwin Nunez, Mohamed Salah, Cody Gakpo, Diogo Jota

* = Homegrown

Dersom det blir troppen, vil Liverpool for 2023/24-sesongen ha registrert 20 av 25 mulige førstelagsspillere. Fire av dem er «homegrown», og 16 er ikke – der en kunne hatt plass til én til. I tillegg kommer også spillerne under 21, der de røde ser ut til å være godt besatt.

REGISTRERES I EUROPA: Ben Doak går ikke på B-listen i Europa League.

REGISTRERES I EUROPA: Ben Doak går ikke på B-listen i Europa League.


Andre regler i Europa League

Forrige mandag var dagen da Liverpool måtte registrere troppen sin til gruppespillet i Europa League. Tirsdag ble den bekreftet.

I UEFA sine turneringer er reglene litt annerledes. Der er det en A-liste og en B-liste. For å stå på B-listen må spillerne være født etter 1. januar 2002, og vært registrert i klubben i minst to år.

Det har verken Doak eller Gravenberch, som begge er unge nok, men derfor må registreres på A-listen. Liverpool ofrer derfor Adrian fra sin Europa League-tropp for at de to kan registreres og spille europacup denne høsten.

Bielsa som landslagssjef kan være gode nyheter for Liverpool

Bielsa som landslagssjef kan være gode nyheter for Liverpool

Det at Marcelo Bielsa tok over landslaget til Uruguay i mai 2023 kan være veldig gode nyheter for Liverpool og Darwin Nunez.

Innsikt 12.sep 11:46
Heftig kampprogram er i vente, men Jürgen Klopp gleder seg

Heftig kampprogram er i vente, men Jürgen Klopp gleder seg

Liverpool-manageren ser frem til å bruke hele den bunnsolide stallen i løpet av de neste ukene, skriver David Lynch i ukens spalte.

Kommentar 12.sep 08:51