Overraskelsen i Premier League-troppen må belage seg på en høst med U21-fotball

Paul Glatzel fikk ikke utlånet han ønsket seg, men kan likevel få mye ut av høstsesongen, mener U21-manageren.

Paul Glatzel har lenge vært regnet som et stort talent i Liverpool, men skader har ført til at han aldri har fått det ordentlige gjennombruddet som seniorspiller. Kontrakten med de røde gikk i utgangspunktet ut i sommer, men klubben ga den skadeplagede spilleren tilbud om forlengelse slik at han slapp å stå uten arbeidsgiver den kommende sesongen. 

22-åringen takket ja til tilbudet, men alt gikk trolig ikke helt etter planen i løpet av sommeren. Liverpools U21-manager går langt i å antyde at Glatzel i utgangspunktet ønsket å dra ut på lån i sommer. 

– Overgangsvinduet gikk nok ikke helt som han hadde tenkt, men slik er det i et marked der mye kan skje, sier Lewtas til liverpoolfc.com

Det skjedde altså ikke, og i stedet ble han overraskende nok registrert i Liverpools Premier League-tropp. Angrepsspilleren er for gammel for å gå som U21-spiller, men regnes som «homegrown», så han bidro til å fylle opp den kvoten ettersom Liverpool har få spillere som oppfyller de kravene. Men noen minutter i ligaen må han nok likevel se langt etter. I stedet blir det nok spilletid for Lewtas sitt U21-lag. 

God spiller

Og når først det ikke ble noe utlån, er manageren glad for å ha en kvalitetsspiller i troppen. U21-laget kan i hver kamp ha med fem spillere som er over 21 år, og Glatzel vil nok ofte være en av dem. 

– Måten han trener på og innstillingen han har er av ypperste klasse. Jeg ser daglig hvilke kvaliteter han har, og nå handler det om å få spilt kamper og finne stabiliteten. Her har han muligheten til å holde seg skadefri og sterk og samtidig utvikle seg som spiller, sier Lewtas. 

Glatzel har hatt to låneopphold i Tranmere, men totalt har det bare blitt 17 kamper. Forrige sesong pådro han seg en alvorlig hamstringskade tidlig i sesongen.

– Jeg har vært hans trener lenge på akademiet, og vet hva han er god for. Spilleren som leverte for oss da vi vant FA Youth Cup er der fremdeles, og det er ingen tvil om hans evner til å score mål. Han trenger bare å trene og spille over tid, sier treneren.

Lewtas håper spilleren som er født i Liverpool med tyske foreldre kan få en god høst, for så å finne seg en klubb å gå på lån til i januar. 

– Han vil være et flott tilskudd til mange spillertropper, sier Lewtas.

Liverpool registrerte kun 22 spillere til Premier League

Glatzel og Jaros i troppen: Liverpool registrerte kun 22 spillere til Premier League

Liverpool nøyer seg med å fylle 22 av 25 plasser i Premier League-troppen.

Torsdagens motstander har funnet formen

Torsdagens motstander har funnet formen

LASK Linz kommer i likhet med Liverpool til Europa League-åpningen i god form, men det er ingen tvil om hvem som er favoritter i Østerrike.