– Penger er en stor ting i fotballen, men noen ganger er det ikke det viktigste

Alexis Mac Allister forklarer hvorfor han valgte Liverpool.

I et eksklusivt intervju gjort med TNT Sports før Liverpools i forbindelse med bortekampen mot Wolverhampton, har Alexis Mac Allister snakket om et hendelsesrikt år på banen.

– Det har vært et utrolig år for meg, der jeg har oppnådd mye bra. VM, kvalifisere seg til Europa med Brighton, og så signere for Liverpool, sier han i intervjuet.

Han forteller om grunnene til at han valgte klubben han gjorde. Mac Allister hadde en utkjøpsklausul på kun 35 millioner pund, og kunne velge og vrake blant klubber. Han valgte Liverpool.

– Det var veldig spesielt for meg. Jeg har trent og jobbet hardt for å komme hit. For å bli en bedre person og bedre spiller hver dag, og jeg er veldig glad og stolt over det jeg gjør nå. Det var en enkel avgjørelse å komme til Liverpool, for klubben og manageren gjorde det lett fra første øyeblikk. De viste at de hadde veldig lyst på meg, og det var så viktig. Penger er en stor ting i fotball, men noen ganger er det ikke det viktigste, sier han.

– Manageren og klubben viste viste et skikkelig ønske og skikkelig interesse for meg – og det er jeg veldig takknemlig for.

Vil bare bidra

Mac Allister har spilt flere kamper i den dype midtbanerollen. Nå gikk det ikke veldig bra mot Wolverhampton, og intervjuet er gjort i forkant av den kampen. Lang reise og mange minutter landslagsfotball i høyden kan ha vært en faktor – men hovedpersonen selv trives med rollen sier han.

– Jeg liker å spille i den dypere rollen. Jeg må selvsagt forsvare litt mer, men det er ikke noe problem for meg for jeg er en lagspiller. Det er så viktig for spillerne å forstå spillet, og derfor prøver jeg å forbedre meg hver dag. Da kan du spille som nummer åtte, seks, tier, eller hva som helst. Nå spiller jeg som nummer seks, og det er en ny posisjon for meg, men en posisjon som jeg virkelig liker. Jeg kan gjøre det, og hjelpe laget derfra, sier.

Han har høye målsetninger for denne sesongen.

– I et stort lag, så ønsker du å sikte veldig høyt. Vi har viktige turneringer som Europa League, og så har du selvsagt Premier League. Vi ønsker å få denne klubben tilbake i Champions League, så vi må sikte veldig høyt, og det prøver vi på. Så ta det steg for steg, vinne hver kamp, og så får vi se i fremtiden.

– Vi vet hvor viktig Premier League er. Det er hele året, og når det varer så lenge, så er det det beste laget som vinner troféet.

Etter kampen mot Wolves forklarte Jürgen Klopp hvorfor han hadde tatt argentineren av banen.

– Han hadde noen gode øyeblikk i den første omgangen, men også noen mindre gode. Han var ikke skuffet over å bli tatt av, heller lettet, sa Klopp.

Klopp brukte tre bokstaver da han skulle beskrive førsteomgangen

Klopp brukte tre bokstaver da han skulle beskrive førsteomgangen

Jürgen Klopp tenkte nok det samme som mange Liverpool-supportere etter de første 45 på Molineux.

Sene snuoperasjoner sendte Liverpool ned på tredjeplass

Sene snuoperasjoner sendte Liverpool ned på tredjeplass

Manchester City lå under på London Stadium, men gjorde som Liverpool tidligere på dagen i andreomgangen. Slik gikk kampene.