Salah og agenten avslører egypterens lønn og hvor nær han var å forlate Liverpool i fjor sommer

Premier League-spillere tjener veldig godt, og egypteren er en av dem.

Mohamed Salah signerte en ny treårskontrakt med Liverpool forrige sommer, etter flere måneder med rykter og spekulasjoner.

Den forlengede avtalen gjorde egypteren bli en av Premier Leagues best betalte spillere, noe som kanskje er fortjent etter flere år med fantastiske prestasjoner i rød drakt.

Den siste tiden har høyrekanten, sammen med sin agent Ramy Abbas Issa, deltatt i en Harvard Business School-studie om egyperens lønn og nye kontrakt.

I studiet kommer det blant annet frem hvor mye Salah tjener, og hvor nær han var å forlate Liverpool i 2022. Forhandlingene om en ny kontrakt hadde startet i 2020, og usikkerheten varte helt frem til juni 2022. Ifølge studien hadde samtalene brutt helt sammen, skriver The Guardian.

– Når du har lagt frem kravene dine og ikke får noe av det du har bedt om, må du begynne å tenke på å gå hver til sitt, sa agent Abbas. 

PÅ MYKONOS: Mohamed Salah signerte treårsavtalen den 19. juni 2022, men det var lenge usikkert om egypteren ville bli i klubben.

PÅ MYKONOS: Mohamed Salah signerte treårsavtalen den 19. juni 2022, men det var lenge usikkert om egypteren ville bli i klubben.

Abbas er kjent som en litt løs kanon, som ofte liker å bruke sosiale medier til å ytre sine meninger. Slik er det ikke i dette tilfelle, for også Salah har deltatt og kommentert saken i professor Anita Elberses studie.

– Jeg har vært positiv til forhandlingene fra begynnelsen av, men nå som Ramy har fortalt meg at de ikke har gått med på noe av det vi ønsket, ser jeg på ting annerledes. Jeg føler at klubben ønsker at jeg skal bli, og jeg ønsker å bli, men det er vanskelig å få til en avtale, tenkte Salah før kontraktsforlengelsen var på plass.

Så mye tjener han

Det har også vært knyttet en viss spenning til hva 31-åringen faktisk tjener i Liverpool. Ifølge flere kilder er det snakk om £350 000 i ukelønn, noe som tilsvarer 4,5 millioner norske kroner.

Abbas sier at de ønsket de seg en høyere sum enn hva som ble realiteten, basert på hva Salahs prestasjoner på banen har vært siden overgangen til Anfield.

– Vi var fortsatt veldig langt fra hverandre. Mohamed kom ikke til å avslå kontrakten på grunn av en 5% forskjell av det vi krevde og det de var villig til å gi, men forskjellene var mye større enn det, sier Abbas i studiet.

Abbas avslører også hva egypteren tjener, med alt av sponsorer og lignende inkludert.

MÅLMASKIN: Mohamed Salah har levert fantastiske tall helt siden overgangen fra Roma i 2017.

MÅLMASKIN: Mohamed Salah har levert fantastiske tall helt siden overgangen fra Roma i 2017.

– Vi forventer at et generelt totalbeløp som blir mottatt av Mohamed og selskapene for bilde- og rettigheter de neste årene, vil ligge på et sted mellom £46,8 millioner og £53,7 millioner per år.

Omregnet til norske kroner ligger dermed Salahs totalte inntekt på mellom 609 millioner og 699 millioner i året. Et spørsmål som kanskje er verdt å stille seg da er: Hvor mye hadde han tjent i Saudi-Arabia? Ifølge The Business Standard var det snakk om en ukelønn på 16,3 millioner, uten sponsorer.

Som alle vet ble de to partene til slutt enige om en avtale, og egypteren er fremdeles på Anfield. 31-åringen avslutter studiet med dette sitatet, omgjort til hva han tenkte i 2022:

– Å fornye kontrakten med Liverpool ville være en av de største milepælene i karrieren min. Men vi må gjøre dette på riktig måte. Jeg har lært gjennom karrieren min at hvis du lykkes, er det viktig å investere i deg selv, ikke bare fysisk, men mentalt. Dette gjelder på banen, men også utenfor. Du må kontrollere følelsene dine og være klar for presset, avsluttet han.

Mohamed Salah har levert målpoeng i 12 strake Premier League-kamper. I kveld kan det bli 13 når Liverpool gjester Tottenham. Du kan følge kampen direkte på V Sport PL og Viaplay fra 18:30.

– Til tider så det nesten kaotisk ut, men du kunne se at det var en plan bak det

– Til tider så det nesten kaotisk ut, men du kunne se at det var en plan bak det

Jürgen Klopp og Ange Postecoglou møter hverandre for første gang i kveld.

– Jeg har elsket alt med de siste syv årene, men det var åpenbart behov for ny energi

– Jeg har elsket alt med de siste syv årene, men det var åpenbart behov for ny energi

Jürgen Klopp mener at tiden i Liverpool ikke kan sammenlignes med sine tidligere managerjobber.