Sammenligner Szoboszlais inntreden i garderoben med da Alisson kom

Dominik Szoboszlai har allerede fått en stor stjerne – både på tribunen og i garderoben.

Dominik Szoboszlai er en tidlig kandidat som årets kjøp. Ikke bare i Liverpool, men i hele Premier League. Så langt har vi fått to scoringer – begge utenfor 16-meteren – men det er mange deler ved spillet hans som gjør at han allerede har blitt en publikumsfavoritt.

At Liverpool hadde kjøpt en spiller med et spesielt tilslag på ballen, og en som kunne gi laget sårt etterlengtet kreativitet fra midtbanen var de fleste med tilgang til YouTube eller tysk fotball på Viaplay klar over før han kom. At han skulle være den som erstattet James Milner i den fryktede «kondistesten» på første dag av pre-season kom mer overraskende. Szoboszlai vant sin pulje, og Mo Salah vant sin. To ekstremt godt trente spillere.

Og det har vi sett så langt i sesongen. Szoboszlai har spilt alt i Premier League, og har kommet inn i Europa League og ligacupen. Han virker å ha en voldsom arbeidskapasitet, i tillegg til all finessen. 

Godt likt i garderoben

Paul Joyce i The Times skriver at ungareren tidlig i pre-season skal ha forhørt seg med lagkameratene om hvilke kamper for Liverpool som kom til å bli de tøffeste i løpet av sesongen. Manchester City ble åpenbart nevnt, og Manchester United det samme på grunn av historien – hvorpå 22-åringen med ro i stemmen svarte at han forventet at Liverpool skulle vinne dem alle. 

Det skal ha blitt godt mottatt av flere av de etablerte stjernene, som så på ham som en spiller de umiddelbart kunne stole på for å drive klubben videre mot sine mål.

Det sammenlignes med da Alisson Becker kom til pre-season i 2018 etter overgangen fra Roma, og en spiller skal ha sagt «få ham i målet mitt!» – og innflytelsen til Szoboszlai skal ha fått lignende respons. Innstillingen og energien på trening har blitt lagt merke til, og dynamikken har gjort at de rundt ham løfter seg.

Nær Trent og nabo med Haaland

Et annet sommerkjøp, Alexis Mac Allister, skal umiddelbart ha funnet tonen med de søramerikanske spillerne. For Szoboszlai hadde det ikke skjedd like raskt, men etterhvert har han og Trent Alexander-Arnold virkelig funnet tonen. Det kan vi også tydelig se i sosiale medier, og på episodene av «Inside Anfield» der vi får et lite innblikk i hva som foregår i garderoben.

Han skal være nabo med Erling Braut Haaland, og City-spissen hjalp ham med å finne hus da han flyttet til nordvest-England. De to er gode venner fra dagene i RB Salzburg.

Prestasjonen førte til krisemøte. Siden den gang har ikke de røde tapt mot Spurs

Prestasjonen førte til krisemøte. Siden den gang har ikke de røde tapt mot Spurs

Det er snart seks år siden tapet som gjorde at Jürgen Klopp innkalte til krisemøte.

Innsikt 28.sep 21:05
– Jeg er glad for å kunne vise hvem jeg er og at det gikk så bra

– Jeg er glad for å kunne vise hvem jeg er og at det gikk så bra

Wataru Endo spilte sin hittil beste kamp for Liverpool.