Saudis fotballdirektør bekrefter at de vil forsøke seg på Salah igjen

Den nyrike ligaen har ingen planer om å gi opp, selv om £150 millioner ble avslått denne sommeren.

Kampen for Mohamed Salah varte inn i den siste uken av overgangsvinduet i Saudi-Arabia. Det stengte på torsdag denne uken, seks dager etter det europeiske vinduet lukket seg.

Saudi Pro League, med Al-Ittihad i spissen, var og er spesielt interessert i Liverpools høyrekant, og la inn et bud på £150 millioner, hvor £50 millioner var klausul-basert.

Det er ingen tvil om at den nyrike ligaen ligger langflat for 31-åringen.

– Først og fremst er Mohamed Salah en av de beste fotballspillerne på planeten, arabisk eller ikke. Han er en fenomenal spiller. Jeg har sagt dette tidligere, privat og offentlig, vi ønsker velkommen alle som ønsker å komme, inkludert Salah, sa Saudi-ligaens fotballdirektør Michael Emenalo til Sky Sports.

I LONDON: Michael Emenalo har en fortid som teknisk direktør for Chelsea og Monaco. Her sammen med Danny Drinkwater.

I LONDON: Michael Emenalo har en fortid som teknisk direktør for Chelsea og Monaco. Her sammen med Danny Drinkwater.

Michael Emenalo har jobbet tett med flere av de største klubbene i Europa. Han vet hvordan det europeiske overgangsmarkedet fungerer og ønsker å vise at ligaen kan handle på samme måte som de største.

– Vi må gjøre ting på en veldig profesjonell og respektfull måte. Det er derfor vi er her og det er det SPL (Saudi Pro League) skal være, for å bringe profesjonalisme, effektivitet og kompetanse. 

Ikke gitt opp

Fotballdirektøren legger ikke skjul på at interessen for Mohamed Salah er stor, selv om det ikke ble en overgang denne sommeren.

– Det skjedde ikke, men det har ingenting med at vi ikke lenger ønsket spilleren eller at vi har et problem med Liverpool. Det er visse faktorer som måtte på plass, som ikke gjorde det.

Liverpool og Jürgen Klopp får beholde 31-åringen også i 2023/24-sesongen, men det spørs om ikke blir den siste. Egypterens kontrakt utløper i 2025.

– Ingen er sinte. Vi ser fremover og holder alle muligheter åpne. Hvis en ny mulighet skulle oppstå for å hente Mo Salah til SPL, vil vi være takknemlig for det, avsluttet Emenalo.

En ny rekord kan bli satt allerede i neste serierunde

Målene renner inn i Premier League:En ny rekord kan bli satt allerede i neste serierunde

Ingen kamper har endt målløse i Premier League etter fire serierunder.

Nå må vi nyte ham mens vi kan!

Nå må vi nyte ham mens vi kan!

Mohamed Salah blir i Liverpool – og med det har vi en aller tiders mulighet til å få en veldig god og underholdende sesong.

Kommentar 07.sep 21:00