– Selvtilliten deres vokste, og vår frustrasjon økte

Jürgen Klopp vet hva som gikk galt før pause, men han sliter med å forklare hvorfor.

Liverpool har hatt en vane for å starte kamper på bakbeina denne sesongen, og torsdagens kamp mot LASK Linz ble nesten en ren kopi av hva som skjedde mot Wolverhampton forrige helg.

Jürgen Klopps gutter startet begge kampene svakt og gikk til pause på 0-1. I den andre omgangen snudde alt, og resultatet ble til slutt 3-1 til de røde.

Liverpool-treneren klarer ikke helt å forklare hvorfor det er slik, men han gir det et forsøk.

– LASK hadde et skudd på mål (i første omgang), og det kom etter en dødball. Vi hadde også gode perioder, men jeg så at guttene ikke var 100% til stede. Det virket som de glemte de gode øyeblikkene, for jeg ventet bare på flere av dem. Selvtilliten deres vokste, mens vår frustrasjon økte. Det gir ingen mening, men det er menneskelig, sa han etter kampslutt.

AKROBATIKK: Florian Flecker sendte LASK i ledelsen etter et flott langskudd.

AKROBATIKK: Florian Flecker sendte LASK i ledelsen etter et flott langskudd.

Det var få Liverpool-supportere som var spesielt fornøyd da lagene gikk til pause, men Klopp var ikke like negativ. I garderoben viste han spillerne noen gode situasjoner fra den første omgangen.

– Jeg er ganske sikker på at guttene forventet at det ikke var noe å skyte av før pause, men det er ikke sant; vi hadde gode øyeblikk, og det viste vi. I tillegg var det en mulighet til å komme inn i kampen, og jeg var sikker på at vi hadde en god sjanse til det, forklarte han.

Det viste seg å være helt rett, for like etter hvilen satt utligningsmålet. Få minutter senere stod det også 2-1, før Mohamed Salah satte inn kampens siste mål helt på tampen av oppgjøret.

– Jeg er veldig glad for det, for jeg visste at det ville bli vanskelig. Vi vant helt fortjent.

50 seiere i Europa

Kveldens kamp fra Østerrike markerte ikke bare tre poeng, men også Klopps 50. seier i Europa med Liverpool. Det hele startet i Europa League i 2015, og siden har det vært mye Champions League-spill. Nå er de røde tilbake der det hele startet for tyskeren.

– La meg si det slik, har jeg fremdeles 50 seiere etter dette gruppespillet, vil jeg fortsatt være den mest suksessfulle Liverpool-treneren (i den sammenhengen), sa han humoristisk. 

I løpet av tyskerens regjeringstid på Anfield har det blitt tre Champions League-finaler og en Europa League-finale. Det er ikke verst på åtte sesonger.

– Vi har spilt mange kamper i Europa. Det er bra at mange av dem har blitt vunnet, og vi har også kvalifisert oss til fire finaler. Det skyldes nok at det spilles mer europeiske kamper nå enn tidligere. Jeg er ganske sikker på at den er grunnen, avsluttet han.

Gravenberch ble byttet ut med krampe

Gravenberch ble byttet ut med krampe

Nederlenderen er heldigvis ikke skadet.

Nyheter 21.sep 22:13
Hva må Klopp gjøre for at Liverpool skal løfte seg, uten å ligge under først?

Kampkommentar LASK - Liverpool: Hva må Klopp gjøre for at Liverpool skal løfte seg, uten å ligge under først?

De røde brukte rundt en time på å få frem den virkelige forskjellen i klasse og kvalitet, men topper nå gruppa.

Kommentar 21.sep 21:24