Europa League-oppsettet er klartStarter i Linz og avslutter i Brussel

UEFA har nå kommet med kampoppsettet til høstens gruppespill i Europa League.

Fredag var det trekning for Europa League, der Liverpool kom i gruppe med LASK (Østerrike), Union Saint-Gilloise (Belgia) og Toulouse (Frankrike). De røde får korte reiser til sine bortekamper i europacupen denne høsten.

Nå er kampoppsettet klart, og de røde starter og avslutter med bortekamper.

Kampdag 1:
Torsdag 21. september kl. 18.45: LASK - Liverpool

Kampdag 2:
Torsdag 5. oktober kl. 21.00: Liverpool - Union Saint-Gilloise

Kampdag 3:
Torsdag 26. oktober kl. 21.00: Liverpool - Toulouse

Kampdag 4:
9. november kl. 18.45: Toulouse - Liverpool

Kampdag 5:
30. november kl. 21.00: Liverpool - LASK

Kampdag 6:
14. desember kl. 18.45: Union Saint-Gilloise - Liverpool

Slik blir høsten

Liverpool spiller første kamp i høstens Europa League på bortebane torsdag 21. september, med tidlig avspark kl. 18.45. West Ham er motstanderen i Premier League på Anfield søndagen etter, og de har også Europa League-kamp før den kampen. De skal da møte FK TSC fra Serbia hjemme på London Stadium.

Kampdag to er hjemmekamp mot Union Saint-Gilloise torsdag 5. oktober med sent avspark, kl. 21.00. Den påfølgende søndagen er det bortekamp mot Brighton i Premier League. Brighton har tøff motstand på bortebane torsdagen før, når de skal til Marseille i sin første bortekamp i Europa.

Etter landslagspausen i oktober vil Liverpool spille tre hjemmekamper på rad. Det starter med Everton 21. oktober, før Toulouse kommer til Anfield 26. oktober. Søndagen etter er det ny hjemmekamp, og da mot Nottingham Forest.

Torsdag 9. november skal Liverpool til Frankrike for å møte Toulouse, igjen med tidlig avspark kl. 18.45 på bortebane. Den påfølgende helgen er det hjemmekamp mot Brentford. Den er foreløpig satt opp med avspark lørdag kl. 16.00, men kommer til å bli flyttet når neste bolk med TV-kamper kommer, og settes med all sannsynlighet opp søndagen.

Torsdag 30. november kommer LASK til Anfield, og alle kampene på Anfield i denne turneringen har fått sent avspark kl. 21.00. Liverpool har hjemmekamp mot Fulham helgen etter - en kamp som igjen vil bli flyttet til søndag eller mandag når TV-selskapene har tatt sine valg.

De røde avslutter borte mot Union Saint-Gilloise torsdag 14. desember, og det er faktisk tidlig avspark i alle Liverpools bortekamper i Europa League denne høsten. Den kampen skal spilles på Lotto Park i Brussel, som er Anderlecht sin hjemmebane. Helgen etter er det hjemmekamp mot Manchester United, i en ny kamp som må flyttes når TV-selskapene bestemmer seg. Det er ikke slik at United kan hvile i midtuken før den kampen – de har nemlig hjemmekamp mot Bayern München som avsluttende kamp i gruppen sin på tirsdagen. Forhåpentligvis er Liverpool videre før vi kommer til siste gruppespillskamp, slik at rotasjon inn mot den kampen mot erkerivalen ikke blir noe problem!

Familieduell i Europaligaen

Dette er Liverpools motstandere: Familieduell i Europaligaen

Liverpools motstandere i sesongens Europaliga er klare, og der var det flere interessante Liverpool-linker.

Innsikt 01.sep 15:10
Derfor er Klopp så glad for å ha Gravenberch på plass

Derfor er Klopp så glad for å ha Gravenberch på plass

– Ryan er et langtidsprosjekt som også kan hjelpe oss på kort sikt. Jeg er storfornøyd, sier manageren.