Derfor er Klopp så glad for å ha Gravenberch på plass

– Ryan er et langtidsprosjekt som også kan hjelpe oss på kort sikt. Jeg er storfornøyd, sier manageren.

Nå som alt er i orden og Ryan Gravenberch endelig er Liverpool-spiller, kunne Jürgen Klopp endelig uttale seg om hva vi har i vente fra klubbens nye nummer 38. Han overtar draktnummeret som har stått ledig siden Jon Flanagan forlot klubben for fem år siden, og skal spille med samme nummer som han gjorde i Bayern München.

– Jeg er veldig fornøyd med å få ham her, for han er et eksepsjonelt talent. Alle vet det. Han er 21 år gammel og har allerede spilt over 100 kamper for Ajax. Han hadde en, jeg vil ikke si vanskelig sesong i Bayern siden det er helt normalt når du er i den alderen, men du kommer til et lag i verdensklasse og han spilte sine minutter. Men som Thomas Tuchel sa i dag i pressekonferansen i München, så tror jeg ikke hans beste posisjon er i det systemet Bayern spiller. Vi har derimot den posisjonen, så det er bra, sier Klopp til Liverpoolfc.com

Liverpool har Europa League denne sesongen, og har kommet i gruppe med LASK (Østerrike), Union SG (Belgia) og Toulouse (Frankrike), i tillegg til Premier Leauge, ligacup og FA-cup. Det vil bli mer enn nok fotball også denne sesongen.

– Vi har mange kamper som skal spilles. Vi får se hvor lang tid han trenger, for akkurat nå så vet jeg ikke. Det er noe vi må se på. Han hadde en full sesongoppkjøring, så det er bra. På den medisinske sjeken var det klart at han så veldig sprek ut, så det er positivt. Dessverre har vi nå en landslagspause, så vi kan ikke jobbe sammen med en gang. Han skal spille med U21-landslaget til Nederland tror jeg. Men når han kommer tilbake så skal vi sette i gang. Jeg ser veldig frem til det. Han er en smart gutt, og da jeg snakket med ham forsto jeg det tidlig. Og så elsker han at han har kommet hit, så det er også en god ting, sier Klopp.

Liverpool betaler 34,2 millioner pund for spilleren. Han har signert en femårskontrakt til 2028.

En spiller han har fulgt lenge

Klopp skal ha vært en pådriver i jakten på Gravenberch, og det kom troverdige rapporter allerede for et halvt år siden om at midtbanespilleren var et overgangsmål for de røde. Klopp forteller om et godt førsteinntrykk da han traff nederlenderen.

– Det var bra. Veldig bra. Han kom inn på kontoret mitt med kjæresten sin, som også var veldig hyggelig. De var et bra par, og veldig åpne. Alt er på plass. Ryan vet at han må forbedre seg på ting, men er ikke det tilfelle når du er 21 år gammel så er det galskap. Men han er supertalentfull, har driv med ballen og kan være en trussel boks til boks. Han har et godt øye for en pasning, og er en god pasningsspiller. Jeg er veldig begeistret for dette. Det passer bra inn i troppen vår, sier han.

– Vi har en stor utfordring foran oss med å sette opp en helt ny midtbane og erstatte en av de mest vellykkede midtbanene denne klubben noen gang har hatt, og jeg må si at jeg liker det. Når jeg ser på laget nå, så er det et bra fotballag, helt ærlig. Du kan kjøpe erfarne spillere, men erfaring må du få sammen som lag, og det skal vi få. Alt er bra. Vi har kjøpt en velidg god spiller, så la oss nå hjelpe ham med å få ut det beste.

Han debuterte for Ajax i en ligakamp mot PSV Eindhoven allerede som 16-åring, for snart fem år siden. Klopp forteller at det er en spiller Liverpool har fulgt lenge. 

– Selvsagt. Vi spilte mot ham. Kampen mot Ajax var for tomme tribuner om jeg ikke tar feil, og derfor er ikke hukommelsen min så god for den kampen. Men Ajax… For øyeblikket bygger de også et nytt lag, men laget de hadde tidligere med ham, Frenkie de Jong, alle disse guttene. Det var et veldig, veldig bra lag, og måten de spilte på var veldig bra. Premier League er selvsagt en annen liga, og vi får se hvor lang tid det tar. Det er åpenbart et langtidsprosjekt, men han kan også hjelpe oss på kort sikt, så det er bra.

Gravenberch kommer ikke til å spille mot Aston Villa på søndag, men kan trolig delta i lørdagens trening nå som overgangen er i orden.

– Jeg kommer til å gi alt for denne klubben

Se bildene fra Gravenberchs første dag i Liverpool– Jeg kommer til å gi alt for denne klubben

Ryan Gravenberch har gitt sitt første intervju etter at overgangen endelig gikk i boks.

Nyheter Fre. 01.09. 23:09
Bekreftet: Ryan Gravenberch har signert for Liverpool

Bekreftet: Ryan Gravenberch har signert for Liverpool

Papirene er signert. Gravenberch er Liverpool-spiller.

Nyheter Fre. 01.09. 22:43