– Til tider så det nesten kaotisk ut, men du kunne se at det var en plan bak det

Jürgen Klopp og Ange Postecoglou møter hverandre for første gang i kveld.

Ange Postecoglou har ikke vært trener i europeisk fotball lenge, og denne sesongen er hans første i Premier League. Da er det kanskje ikke så overraskende at australieren aldri har møtt Jürgen Klopp tidligere.

Liverpools tyske trener ser frem til møtet med England nye favoritt, som har hatt en strålende start i Tottenham.

– Det blir en svært tøft test, men jeg kan ikke huske en kamp som ikke har vært tøff så langt. Borte mot Newcastle, Chelsea – alle har vært vanskelige og ingen har vært enkle, sier Klopp før kveldens kamp.

Etter flere år med Antonio Conte og Jose Mourinho på Tottenham Hotspur Stadium, har Postecoglou gitt en ny giv i laget. En slik optimisme har ikke blitt sett i Nord-London siden Mauricio Pochettino.

– De har gjort det veldig bra, og Ange virker å være en topp fyr. Jeg har aldri møtt ham tidligere, men jeg ser frem til det.

FORNYET TRO: Ange Postecoglou har innført en offensiv og ballspillende fotball, og det har gitt raske resultater.

FORNYET TRO: Ange Postecoglou har innført en offensiv og ballspillende fotball, og det har gitt raske resultater.

Før kveldens storkamp skiller det bare to poeng mellom Liverpool og Tottenham. Rødtrøyene gikk forbi Postecoglous menn i forrige runde, men det kan endre seg om hjemmelaget skulle ta tre poeng i kveld.

Klopp er svært imponert over hva hans managerkollegaen hans har oppnådd så langt.

– Jeg tror alle som har sett Celtic de siste årene, har sett hvor dyktig han er som trener. Tottenham har lengtet etter offensive fotball, og i et år der Harry Kane forlot klubben, så har han gjort det ekstremt bra, sier tyskeren.

Fulgt ham i lang tid

I den andre leiren fikk også Postecoglou flere spørsmål om Klopp, som plutselig har snudd en vanskelig fjorårssesongen til en vanvittig optimisme igjen.

– Han er en enestående manager. Han er en av managerne som jeg tror det er rettferdig å si har hatt en innvirkning på ligaen, og ikke bare sitt eget lag. Fra den dagen han kom inn, med måten Liverpool spilte på, utfordret han flere av de satte mønstrene i Premier League og introduserte en ny spillestil som mange senere har fulgt, sa australieren.

FEM STRAKE: Jürgen Klopp og Liverpool kommer fra en solid 3-1 seier mot West Ham i forrige runde.

FEM STRAKE: Jürgen Klopp og Liverpool kommer fra en solid 3-1 seier mot West Ham i forrige runde.

Tottenhams spillestil er veldig lik, og det er ingen tvil om at manageren har tatt inspirasjon fra Klopps gegenpress-stil. Det kan gi en spennende og målrik kamp i kveld.

– De har spilt med et tempo og intensitet helt siden han kom. Premier League har alltid hatt høyt tempo, men jeg følte de tok det til et annet nivå. Til tider så det nesten kaotisk ut, men du kunne se at det var en plan bak det.

Postecoglou har åpenbart fulgt med på sin trenerkollega i lang tid. Han drar frem en historie fra mange år tilbake, da Klopp trente Dortmund i Bundesliga.

– Allerede da kunne du se hvor enestående han var som manager. Han vil nok ikke huske det, men han ringte meg for å bekrefte at Mitch (Mitchell Langerak, reservekeeper i Dortmund) var en fantastisk keeper, selv om han ikke spilte så mye. Jeg tenkte: «Han bryr seg åpenbart om spillerne sine, siden han kontaktet meg for å bekrefte at han var en enestående keeper». Du kan se at han er svært investert i spillerne sine.

Etter et sterkt 2-2 resultat på Emirates forrige helg, venter det enda en knalltøff test for Tottenham-sjefen. Han ser frem til duellen med Klopp.

– De har vært et veldig godt fotballag i lang tid, selv om de falt av litt i fjor. Det blir en god test for oss, og vi må forsøke å sette vårt preg på et lag som er ganske annerledes i måten de spiller.

Liverpool reiser til London for å besøkte Tottenham lørdag kveld. Kampen sendes direkte på V Sport PL og Viaplay fra 18:30.