– Totalpakken Ryan Gravenberch er veldig interessant

Jürgen Klopp vet ikke hvor nederlenderen kommer til å ende opp, men er veldig glad for å kunne begynne å jobbe med ham.

Ryan Gravenberch har nå vært Liverpool-spiller i litt over to uker, og siden han takket nei til spill med Nederland U21 har han nå funnet seg et sted han kan bo, kjøpt seg bil, funnet seg til rette og hatt en uke med trening på AXA Training Centre. Dagene hans har bestått av trening, husjakt, hotell, middag, repetisjon – og Liverpool føler fortsatt at de har fått tak i en spiller som kan nå veldig langt, ifølge Paul Joyce i The Times.

Han skriver at Gravenberch ble tatt til side bare dager etter at han hadde signert, og fikk beskjeden: «I dag er det Ryan Gravenberchs introduksjonsøkt».

Der var hele økten lagt opp til 21-åringen, med fokus på intensitet uten ball. Øvelsene var lagt opp slik at dersom Gravenberch skulle miste ballen i en kampsituasjon, så skulle han ikke dvele med feilen, men hans første impuls skal heller være å vinne ballen tilbake. Økten var ledet av Pepijn Lijnders, og Jürgen Klopp var også tungt involvert.

Luis Diaz og Cody Gakpo fikk lignende økter da de kom.

Mot Wolverhampton i dag kan han være i troppen for første gang, og på pressekonferansen før kampen fikk Jürgen Klopp spørsmål om hva han ser i nederlenderen.

– Totalpakken er veldig interessant. Han er god på små flater, og mens det er veldig spesielt så er han også god når det er stort rom. Han kan akselerere med ballen, og drive fremover med den, og han har et veldig godt overblikk. En god pasningsspiller, med et godt skudd, sier Klopp.

Skuffet da han valgte Bayern

Per i dag er det naturlig å kalle Gravenberch en «typisk åtter», og det blir sagt at han kan spille i begge indreløperrollene. Det har blitt spekulert i om Klopp ser på ham som en fremtidig Fabinho-erstatter som kan ligge dypere som anker.

– Han har trent en hel uke nå. Alle sa det før, og han vet det selv – men han er en veldig talentfull gutt og har alltid vært det. Da han gikk til Bayern hadde han allerede over 100 kamper for Ajax, så han hadde ikke noen «normal» karriere på det tidspunktet. Alle ville ha sagt at han defensivt kan ta det neste steget, 100 prosent, men jeg kan også se at han ønsker det og har 100 prosent forståelse for det. Han er helt innstilt på det, og jobber ekstremt hardt, sier manageren

– Det er åpenbart veldig fint for ham å ha Virg og Cody her. Han er også på samme alder som de fleste andre guttene nå, så det er veldig kult å ha ham her. Han er en bra fyr, og en spiller med enormt potensiale. Jeg vet ikke selv hvor han vil ende opp. Han må passe inn i det vi gjør, men det kommer han til å gjøre. Hvor lang tid det vil ta å få ham på sitt beste vet jeg ikke, og vi får se, og vi skal jobbe med det. Han skal være her lenge, og jeg er veldig glad for at han er her slik at vi kan komme i gang.

Ifølge Joyce skal de røde ha fulgt ham som 13-åring for Ajax U16 mot PSV Eindhoven, da Liverpool-speider Matt Newberry var på plass for å se ham. Det var en kamp der Gravenberch ble utvist. Sjefsspeider Barry Hunter og Dave Fallows skal ha fortsatt å følge ham, og reiste til en ungdomsturnering i Nederland for å se ham før han debuterte for Ajax sitt førstelag under Erik ten Hag, 16 år og 130 dager gammel.

Liverpool skal ha blitt skuffet da han valgte å gå til Bayern i fjor sommer, og ble med sine tidligere lagkamerater fra Ajax, Noussair Mazraoui og Matthijs de Ligt. Men nå har de fått tak i spilleren, åtte år etter at de så ham for første gang.

Wolverhampton - Liverpool spilles lørdag kl. 13.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.

– Jeg kommer tidlig til treningsfeltet, og ofte er Mo sin bil der allerede

At Salah alltid er tilgjengelig er ikke tilfeldig– Jeg kommer tidlig til treningsfeltet, og ofte er Mo sin bil der allerede

Jürgen Klopp har bare gode ting å si om Mohamed Salah – og hyller sin toppscorer.

To kamper i november flyttes

To kamper i november flyttes

To nye kamper har blitt flyttet. Dato for bortekampen mot City må vi fortsatt vente på.