– Vi har fortjent vår plass i Europa League, og det samme har LASK

Jürgen Klopp gleder seg til Europa League-fotball og vil ikke dele ut gratismuligheter til spillere bare fordi det er et nivå ned fra Champions League.

Mange tror Europa League-kampene blir anledninger der Jürgen Klopp kan rotere på laget og å gi unge spillere muligheten, men manageren er tydelig på at ingen kommer til å få noen gratismuligheter. Han sier det kun er de som gjør seg fortjent til det som får spilletid. 

– Hvis det er unggutter som blir involvert så er det fordi de har vist at de er klare for dette nivået, sa Klopp ifølge liverpoolfc.com. 

På pressekonferansen ville han ikke gi noen hint om hvem som kommer til å spille. 

– Det får dere ingen informasjon om nå. Dere får vente til i morgen når lagoppstillingen kommer, enten dere liker det eller ikke. Vi er her for å vinne og ikke for å dele ut muligheter, ikke for oss og ikke for motstanderen, sa Klopp.

Savnet ikke melodien

Klopp sier at han gleder seg til å spille i Europa League, med alt det innebærer. Og han forventer tøff kamp fra kveldens hjemmelag, LASK. 

– Vi må være forberedt og spille god fotball, og så må vi først og fremst være like motivert som dem. Vi gleder oss til å komme hit og spille i Europa League. Vi så ikke på Champions League i går og savnet ikke melodien. Vi har fortjent vår plass i Europa League, og det samme har LASK. 

Forrige gang Liverpool var i Europa League var i 2015/16-sesongen, og da ledet Klopp laget til en overraskende finale. Han tror dagens tropp er bedre rustet enn den han hadde da. 

– Det var et annet lag, og vi var faktisk ikke helt klare for det. Men på en eller annen måte kom vi oss gjennom, og i kvart- og semifinalene spilte vi veldig bra. Frem til det var vi ikke veldig gode. Men jeg vil ikke sammenlikne dagens situasjon med den gangen. Det er nye tider, et nytt lag og vi er bedre forberedt på turneringen, sa han og la til: 

– Det betyr ikke nødvendigvis at vi går til finalen, men det betyr at vi kanskje kan sette mer pris på det denne gangen, for sist ante vi ikke hva vi kunne forvente, sa Klopp.

Kveldens kamp mot LASK har avspark klokken 18.45, og lagoppstillingen er ventet å komme om lag en time før kampstart.

– Vanskelig å vite hva som kommer

– Vanskelig å vite hva som kommer

Thomas Sageder sier det er en ære å møte Liverpool.

Nyheter 21.sep 12:31
Premiepenger, sluttspill og ranking - slik er reglene i Europa League

Premiepenger, sluttspill og ranking - slik er reglene i Europa League

Europa League likner på Champions League, men har noen forskjeller. Dette er reglene som gjelder for årets turnering.

Innsikt 21.sep 09:46