– Beckenbauer lærte meg at selv om du er kjent og mye i media, kan du fortsatt være deg selv

Jürgen Klopp har kommet med sin hyllest av Franz Beckenbauer, som gikk bort på søndag.

På søndag gikk Franz Beckenbauer bort, 78 år gammel. Jürgen Klopp har spilt inn sin egen hyllest til en av de aller største fotballegendene vi har hatt – og han bruker store ord når han forklarer hvilken påvirkning «der Kaiser» hadde på ham personlig.

– Gårsdagen var en veldig trist dag, da jeg fikk nyhetene. Jeg bør starte med det viktigste, og det er å sende mine kondolanser til familien til Franz Beckenbauer. Tysk media spurte meg i går, ganske raskt etter at nyheten sprakk, om jeg hadde noen ord, men det hadde jeg ikke. Det måtte synke inn, for Franz var en veldig stor del av livet mitt, sier han til Liverpoolfc.com.

– Jeg sa til ham en gang: «jeg kjenner deg mye bedre enn du noen gang vil kjenne meg, for jeg har kjent deg siden jeg kunne starte å tenke», og jeg ble glad i ham fra første dag jeg så ham spille, for det var bare så spesielt og så annerledes.

– Jeg var så privilegert at jeg fikk bli litt bedre kjent med ham rundt VM i 2006, og før det med Confederations Cup i 2005, og forsto noen ting. Først og fremst at han er den beste personen du kunne møte – han var veldig godt selskap. Morsom, intelligent, og alt det du selv vil ønske å være. Han lærte meg noe som jeg ikke visste den gang, som jeg trengte i livet mitt: At du kan være en kjent person, mye i media, at alle snakker om deg og at du fortsatt kan være deg selv. Slik var Franz Beckenbauer.

Holdt kontakten

Mer enn én gang har Beckenbauer ytret ønske om å få Klopp til å ta over Bayern München eller det tyske landslaget. Det fikk han aldri klart, heldigvis for oss Liverpool-supportere, men det var tydelig at Beckenbauer var en viktig person i Klopps liv.

– Han var en fantastisk person. Tysklands beste fotballspiller noen sinne, men en enda bedre person, og det er vanskelig å få til men det gjorde han. Vi hadde kontakt fra tid til annen, og det var alltid fint å snakke med ham, og å møte ham, så verden vil være et helt annet sted uten ham og det måtte jeg ta inn siden jeg ikke har kjent en verden uten ham. Vi, og jeg, kommer til å savne ham mye.

GIKK BORT: Franz Beckenbauer er død, 78 år gammel.

GIKK BORT: Franz Beckenbauer er død, 78 år gammel.

– Jeg tror «Carra» sa det i går, at når du spilte ute på banen som barn og ikke kunne gjøre det, så sa folk «åh, du tror du er Beckenbauer», så det er noe veldig, veldig spesielt. Han ble verdensmester som spiller i 1974, og verdensmester som landslagstrener i 1990, og det er noe spesielt å oppnå. Måten han gjorde det på, lett til sinns, vennlig, med latter og alvor i de riktige øyeblikkene, det var til inspirasjon.

– Da nyheten sprakk i går, måtte jeg se tilbake fordi det ganske nylig rundt 75-årsdagen hans for tre år siden, så ba hans kone Heidi meg om å spille inn en videohilsen for bursdagen hans. Så jeg ga ham en kort oppsummering av det jeg har sagt her nå. Jeg så det igjen i går, og det var veldig tøft siden jeg forsto at han trolig så det, så jeg kunne fortelle ham de tingene, og det er ikke noe du vanligvis sier til noen over telefon. For noen måneder siden hadde vi en telefonsamtale, og det gikk greit med ham, men du forsto at det ikke var helt bra og at han nå er på et bedre sted, men vi kommer alle til å savne ham.

Sender Robertson til Dubai

Sender Robertson til Dubai

Begge Liverpools venstrebacker er på bedringens vei, og kan være tilbake i full trening igjen denne måneden.

Mister de neste kampene med en kneskade

Skadeoppdatering fra Lijnders:Mister de neste kampene med en kneskade

Pep Lijnders kom med en skadeoppdatering på syv spillere før møtet med Fulham.