Skadeoppdatering før vårsesongen:Mange er snart tilbake, mens et par blir ute en stund til

Liverpool har åtte spillere ute med skade, og to er på landslagsoppdrag.

På søndag neste uke er vinterpausen over for Liverpool, og den andre halvdelen av sesongen starter dermed for fullt. De røde er med i samtlige turneringer, og det vil bli mange kamper de neste månedene. Da er det greit å ha så mange spillere som mulig tilgjengelig.

Etter en høst uten store skadeproblemer, har det begynt å hopet seg litt opp på nyåret. I skrivende stund har Jürgen Klopp åtte spillere ute med skade, og to er på landslagsoppdrag. Når kan vi forvente dem tilbake?

Dominik Szoboszlai

Ungareren har vært ute med en skade siden Newcastle-kampen den 1. januar. Da gikk 23-åringen av med noe som lignet på en hamstringsskade. Det ble også bekreftet av Pep Lijnders i forkant av Fulham-kampen forrige uke.

Tilbake: Liverpools assistent sa da at Szoboszlai ikke ville rekke Fulham-kampen, men ikke noe mer enn det. Liverpool Echo tror midtbanespilleren kan være tilbake i spill så tidlig som til neste helg mot Bournemouth.

Trent Alexander-Arnold

Scouseren, som var i fantastisk form i desember og starten av januar, skadet seg i løpet av Arsenal-kampen den 7. januar. Det skal være snakk om en rift i leddbåndet.

Tilbake: Lijnders forventet at 25-åringen ville være ute i rundt tre uker. Da bør han være tilbake til Chelsea-kampen (31. januar) eller Arsenal-kampen (4. februar) om alt går etter planen.

Andy Robertson

Skotten har vært ute av spill for Liverpool siden skulderskaden han pådro seg i en landskamp i oktober. På pressekonferansen forrige uke snakket Lijnders om en mulig tur til Dubai for å trene seg opp til kampform igjen.

Tilbake: En spesifikk dato er ikke gitt, men assistenten håpet å ha venstrebacken tilbake i spill før januar var omme.

LENGE SIDEN: Andy Robertson har mistet mange Liverpool-kamper denne sesongen, men nå er 29-åringen snart tilbake.

LENGE SIDEN: Andy Robertson har mistet mange Liverpool-kamper denne sesongen, men nå er 29-åringen snart tilbake.

Kostas Tsimikas

Skadet kragebeinet da han kolliderte med Jürgen Klopp i kampen mot Arsenal på Emirates i desember. Etter kampslutt bekreftet tyskeren at det var snakk om et brudd.

Tilbake: De fleste forventet at grekeren ville være ute til slutten av sesongen, men plutselig dukket han opp på flere treningsbilder fra AXA. Lijnders håpet at også Tsimikas ville være tilbake før januar var omme.

Thiago Alcantara

Skadeproblematikken til spanjolen har vært mystisk helt siden meldingen om en hofteoperasjon kom på våren forrige sesong. Han var tilbake i trening på sommeren, men han har fortsatt til gode å spille i den røde trøyen i 2023/24.

Tilbake: På pressekonferansen den 9. januar håpet Lijnders å ha spanjolen på banen igjen i løpet av februar, men det er høyst usikkert for øyeblikket.

Stefan Bajcetic

Den unge midtbanespilleren kom som et skudd på våren i fjor, men har slitt med diverse skader siden. Han var tilbake på gressmatten i september, men forsvant ut med en leggskade like etter. Siden har vi ikke sett noe til ham.

Tilbake: I likhet med Thiago, håpet Lijnders å ha unggutten tilbake i spill i løpet av februar.

SEPTEMBER: Stefan Bajcetic har ikke vært på gressmatten siden seieren mot Leicester i ligacupen.

SEPTEMBER: Stefan Bajcetic har ikke vært på gressmatten siden seieren mot Leicester i ligacupen.

Ben Doak

Den svært talentfulle 18-åringen hadde en vanskelig start på sesongen, og det ble enda verre da han forlot banen i en Liverpool U21-kamp den 17. desember. Få dager senere bekreftet Pep Lijnders at han måtte operere en menisk-skade.

Tilbake: Skotten forventes å være ute i flere måneder. Det er ikke kommet et eksakt tidsrom for når han er tilbake.

Joel Matip

Kameruneren pådro seg en svært alvorlig kneskade i 4-3-seieren over Fulham den 3. desember.

Tilbake: Vi får se om midtstopperen noen gang vil komme tilbake i Liverpool-trøyen. Han forventes å være ute resten av sesongen.

Mohamed Salah og Wataru Endo

Duoen var med i 4-2-seieren mot Newcastle den 1. januar, men reiste like etter til hvert sitt kontinent for å spille mesterskap med sine respektive landslag.

Tilbake: Helt umulig å si. Liverpool-duoens lag forventes å komme langt i Afrikamesterskapet og Asiamesterskapet. Turneringene avsluttes 11 og 12. februar.

Resultatene er natt og dag fra 2023

Resultatene er natt og dag fra 2023

Jürgen Klopp og Liverpool var nede i en dyp dal for tolv måneder siden.

Liverpools spillere kan nyte vinterferien, men de drar neppe på skitur

Forbud og bisarre skader:Liverpools spillere kan nyte vinterferien, men de drar neppe på skitur

Ingen Liverpool-spillere kommer til å spenne på seg skiene i vinterpausen – så lenge de følger reglene.

Innsikt 14.jan 18:03