Michael Edwards har takket nei til Liverpool-tilbud

Fabrizio Romano har meldt at Michael Edwards har sagt nei til et tilbud om en ledende stilling i Liverpools restrukturerings-prosjekt.

Arbeidet med å fylle stillingene i Liverpool som blir ledige til sommeren virker å være i full sving. Fredag kom bomben om at Jürgen Klopp gir seg som Liverpool-trener etter sesongen, men også hans tyske kollega Jörg Schmadtke skal gi seg. 

Dermed blir stillingen som sportsdirektør i Liverpool også ledig, og nå kan det virke som førstevalget til stillingen har avslått klubbens tilbud.

Ifølge Fabrizio Romano har nemlig Michael Edwards takket nei til Liverpools tilbud om å komme tilbake til klubben. Romano sier at FSG tilbydde Edwards rollen som sjef for restrukturering av klubben, men at den tidligere sportsdirektøren ikke var interessert, selv om han skulle bli tilbudt en større rolle enn han hadde sist han var i klubben.

Troverdige Paul Joyce og James Pearce har begge vært tydelige på at planen er at klubben skal ansatte en sportsdirektør før de bestemmer seg for hvem som blir klubbens neste trener, så det blir spennende å se hvem de eventuelt henvender seg til nå som Edwards angivelig har takket nei.

Stor suksess

Michael Edwards hadde stor suksess de ti årene han var ansatt i Liverpool fra 2011-2021. 

Edwards begynte som sjef for analyseteamet i 2011, før han etter hvert tok over som teknisk direktør. I 2016 gikk han inn i rollen som sportsdirektør, og han var sentral i å bygge det beste Liverpool-laget på 30 år. Edwards hentet hjem pokaler i Premier League, Champions League, Super Cup og VM for klubblag. 

Det mest imponerende må sies å være arbeidet hans på overgangsmarkedet. Han og Klopp lagde et mesterlag samtidig som at de ikke hadde tilgang på i nærheten av de samme midlene som konkurrentene.  

Han hentet inn stjerner som Virgil van Dijk, Mohamed Salah, Alisson Becker, Fabinho, Diogo Jota og Andy Robertson, for å nevne noen, og han opparbeidet seg også et rykte for å være meget god når det kommer til å forhandle frem gode summer for spillere som har blitt solgt fra klubben. Spesielt blir salget av Philippe Coutinho trukket frem som et eksempel på hvor god Edwards er i overgangs-forhandlinger. 

Salah mister flere kamper fremover, men Mac Allister er aktuell til Chelsea onsdag

Skadeoppdatering: Salah mister flere kamper fremover, men Mac Allister er aktuell til Chelsea onsdag

Jürgen Klopp hadde tirsdag hovedsaklig gode nyheter med seg på skadefronten.

Nytt utlån bekreftet for Phillips

Nytt utlån bekreftet for Phillips

26-åringen avslutter 2023/24-sesongen i Championship.