Norwich-manageren ble ikke overrasket da Klopp sa at han skulle slutte

Jürgen Klopps nære venn David Wagner er glad på Liverpool-managerens vegne.

David Wagner gjester Anfield med Norwich søndag, men lite har handlet om FA-cupkampen mot Championship-laget for Liverpools del denne helgen. I stedet har alt naturligvis handlet om Jürgen Klopp og hans avgjørelse om å forlate de røde etter sesongen.

Wagner, som er en nær venn av Klopp og var forlover i Liverpool-managerens bryllup, kjente til avgjørelsen før den ble offentlig kjent. Og i motsetning til oss andre, ble han ikke sjokkert. 

– Jeg ble ikke overrasket, men jeg ble glad på hans vegne da han fortalte meg det. Jeg vet hvor vanskelig det har vært for han å ta denne avgjørelsen, sier Wagner ifølge Pink Un

– Det krever mye personlighet, karakter og mot å komme frem til en slik avgjørelse, men han er den eneste som vet hva som er best for ham. Vi kjenner begge til hvor utmattende og utfordrende denne jobben kan være. Ingen har mer forståelse for det enn det jeg har, sier den tidligere Huddersfield-, Schalke-, og Young Boys-manageren som spilte sammen med Klopp i Mainz på 90-tallet.

Jürgen Klopp og David Wagner er nære venner.

Jürgen Klopp og David Wagner er nære venner.

Wagner opplevde noe av det samme da han mot alle odds klarte å holde Huddersfield oppe i Premier League i 2018. Etter hvert gikk tanken tom for bensin, og tyskeren ga seg. 

– Han er den samme som han var for 35 år siden

For Klopps del har det vært over 20 år med nærmest kontinuerlig hardt arbeid og medfølgende press - og stress. 

– Ingen bør undervurdere det faktum at han har vært i jobben i 22 eller 23 år. Han hadde bare tre måneder fri mellom Dortmund og Liverpool, og det er en kort pause, sier Wagner. 

Klopp har nå varslet at han skal ha minst ett år pause. Han har også lovet at han aldri kommer til å trene noen andre klubber i England. 

– Det var ikke mange klubber som kunne friste ham til å avbryte ferien etter Dortmund, men Liverpool var en av dem. Men uansett hva slags arbeid du har, så kan du begynne å merke kjøret etter 25 år. På dette nivået, det høyeste nivået, er det utrolig hva han har fått til. Men det jeg setter mest pris på er at han er den samme personen han var for 35 år siden, sier Wagner. 

Wagner så allerede frem til å ta sitt opprykksjagende lag til Anfield. Nå blir begivenheten enda mer spesiell. 

– Dette er en anledning du ønsker å være en del av som fotballspiller. Det blir en vanskelig oppgave for oss etter denne nyheten, men å være de første som møter Klopp på hans avskjedsturné blir stort, sier Wagner.

Liverpool - Norwich spilles søndag klokken 15.30. 

Hvilke unggutter vil du se mot Norwich?

Hvilke unggutter vil du se mot Norwich?

Liverpools kamp mot Norwich har kanskje gått i glemmeboken, men søndag er de røde i aksjon igjen.

Velg lag 27.jan 12:39
– Den beste rivalen jeg noen gang har hatt

– Den beste rivalen jeg noen gang har hatt

Pep Guardiola sier at han kommer til å savne Jürgen Klopp - men at han nå slipper å miste nattesøvnen før han skal møte Liverpool.