– Den beste rivalen jeg noen gang har hatt

Pep Guardiola sier at han kommer til å savne Jürgen Klopp - men at han nå slipper å miste nattesøvnen før han skal møte Liverpool.

Duellen som har pågått mellom Liverpool og Manchester City under henholdsvis Jürgen Klopp og Pep Guardiola sin ledelse har blitt omtalt som tidenes rivalisering i Premier League. Siden 2016 har de ledet to lag som har vist seg å være langt bedre enn de andre i ligaen, og begge har ved flere anledninger endt sesongen med over 90 poeng. De har også møttes til noen heftige oppgjør, både på Anfield, Etihad og Wembley, i ligaen, Champions League og FA-cupen. 

– Jeg kommer til å sove bedre nå, sier Guardiola etter nyheten om at Klopp gir seg etter sesongen i Liverpool. 

Spanjolen avslører sier at dagen før kampene mot Liverpool har føltes som et mareritt, og Klopp er utvilsomt en kollega han har enorm respekt for. De to møttes også da Guardiola trente Bayern München mens Klopp var i Borussia Dortmund. 

– Han er den beste rivalen jeg noen gang har hatt. Først i Tyskland, og så her. Premier League kommer til å savne hans karisma, personlighet, og ikke minst måten laget hans spiller fotball på. Jeg ønsker ham alt godt, sier Guardiola ifølge Daily Mail

Denne våren ligger det an til en ny fight mellom de to store i Premier League de siste årene. Fredag slo City ut Tottenham av FA-cupen, og vi ser ikke bort fra at det også der kan bli et møte mellom de røde og de lyseblå. 

Har forståelse for avgjørelsen

Men uansett blir det ikke mer enn to kamper mellom de to managerne før en epoke er over. City kommer til Anfield i Premier League i mars, og så kan det bli et oppgjør dersom Liverpool tar seg videre i FA-cupen og på et tidspunkt trekker Guardiolas lag. 

– Vi kommer til å miste noe med Klopp. Vi kan ikke definere vår periode her uten ham, uten Liverpool. Der er umulig, sier spanjolen.

53-åringen valgte selv for over ti år siden å ta en liknende sjokkavgjørelse da han takket for seg i Barcelona, og han har forståelse for at Klopp nå sier at nok er nok. 

– Han elsker sporten - det er bare å se hvor lidenskapelig han er på sidelinjen. Men nå har han snart vært ni år på samme sted, og kravene er så store. Du tenker hele tiden at du må finne igjen pusten. Jeg har ikke snakket med Jürgen ennå, men kanskje han føler det nå, at han må ta en pause for å få perspektiv på alt. Det har jeg full forståelse for. 

Klopp og Pep satte spor i tysk fotball før de kom til England.

Klopp og Pep satte spor i tysk fotball før de kom til England.

Guardiola håper og tror at det kun er snakk om en pause for Klopp - og at tyskeren velger å komme tilbake. 

– Han vil kanskje ikke innrømme det, men han kommer tilbake. Kanskje om ti år, jeg vet ikke. Han har sagt at han må lade batteriene. Men med personligheten og energien han har kommer han tilbake, enten det er på et landslag eller klubblag. Fotballen trenger sånne som ham, sier City-manageren.

– Selvfølgelig kommer jeg til å savne ham.

– Det siste de trenger er råd fra den gamle mannen som går ut døra

– Det siste de trenger er råd fra den gamle mannen som går ut døra

Jürgen Klopp vil ikke ha noe å gjøre med å peke ut hvem som skal bli hans arvtaker.

Hvordan så vi ikke dette komme?

Var det første episode av en ny dokumentarserie som ble spilt inn?

Hintene om en stor nyhet har vært der denne uken, skriver David Lynch etter Jürgen Klopps kunngjøring fredag.

Kommentar 26.jan 20:27