– Det siste de trenger er råd fra den gamle mannen som går ut døra

Jürgen Klopp vil ikke ha noe å gjøre med å peke ut hvem som skal bli hans arvtaker.

Fredag fikk Jürgen Klopp spørsmål om han kommer til å ta del i prosessen med å finne ut hvem som skal bli hans arvtaker når tyskeren takker for seg etter sesongen. Der kom det et klart nei. 

– Det siste de trenger er råd fra den gamle mannen som går ut døra, sa Klopp, som mener at det er nok kompetanse i klubben til at de skal klare å komme frem til en god avgjørelse. 

– I fotball ser du stort sett bare manageren, og ikke de mange andre i klubben som gjør en god jobb. Utenfra ser det ut som jeg gjør all jobben, men sånn er det ikke, sa han. 

Klopp mener det er den gode strukturen i klubben og den felles jobbingen mot samme mål som har sørget for at det har gått så bra som det hr gjort under tyskerens ledelse. 

– Alt går i riktig retning, og det er en av grunnene til at jeg kan dra. Vi har blitt sterkere sammen, sa Klopp. 

En grundig prosess

En av de som skal jobbe med å finne Liverpools neste manager er administrerende direktør Billy Hogan, som også var på plass på fredagens pressekonferanse. Koblingen til aktuelle managernavn har selvsagt begynt allerede, men Hogan vil at prosessen skal foregå i stillhet, og at klubben skal ta seg god tid til å finne den rette personen.

– Jeg vil ikke sette noe tidsskjema. Vi har vært gjennom en slik prosess tidligere. Måten vi opererer som klubb er at vi sørger for å se på all informasjonen og all data før vi tar en avgjørelse. Når den tid kommer skal vi komme med en kunngjøring, sa Hogan. 

Han la til at arbeidet skal foregå i bakgrunnen, og at de skal gjøre alt de kan for å treffe også på den neste ansettelsen. 

– Slik har vi alltid jobbet, og slik skal det også være gjennom denne prosessen, sa Hogan, som er opptatt av at dette arbeidet ikke skal forstyrre laget i andre halvdel av sesongen, der de for øyeblikket kjemper på fire fronter. 

– Nå skal vi sørge for at vi fortsetter denne sesongen og at laget kan fortsette å prestere. Når vi har noe å melde, skal vi si ifra. 

Xabi Alonso og Roberto De Zerbi er blant navnene som har blitt nevnt. David Lynch trakk også frem Sportings Ruben Armorim i sin spalte for liverpool.no fredag kveld. 

Hvordan så vi ikke dette komme?

Var det første episode av en ny dokumentarserie som ble spilt inn?

Hintene om en stor nyhet har vært der denne uken, skriver David Lynch etter Jürgen Klopps kunngjøring fredag.

Kommentar 26.jan 20:27
Thiago dukket opp på treningsbildene for første gang siden august

Flere spillere tilbake i trening: Thiago dukket opp på treningsbildene for første gang siden august

Flere hyggelige overraskelser fra AXA Training Centre fredag.