Skal forsøke å få sving på sine egne managerkarrierer

Jürgen Klopps assistenter har ingen planer om å ta et friår.

Jürgen Klopp er ikke den eneste som forlater Liverpool ved sesongslutt. Hans trofaste assistenter Pep Lijnders, Vitor Matos og Peter Krawietz gjør det samme. Men i motsetning til Klopp har ikke assistentene noen planer om å ta seg fri neste år - alle fall ikke Lijnders og Matos, som nå ønsker å få sving på sine egne managerkarrierer. 

– Jeg tror Pep og Vitor ønsker å komme i gang med sine karrierer som manager, og det hadde vi forståelse for, sa administrerende direktør i Liverpool FC, Billy Hogan, sa han sammen med Klopp møtte pressen fredag. 

Klopp og assistentene er i utgangspunktet under kontrakt frem til 2026, men velger altså å tre av to år før tiden. Klopp har redegjort for sin avgjørelse i et langt intervju og en påfølgende lang pressekonferanse, og slår fast at han ikke kommer til å få følge av sine assistenter i fremtiden.

– Jeg skal ta en pause, men de andre karene er klare for å jobbe. Jeg kan garantere at de er klare, sa manageren.

Fin hyllest

Klopp har alltid vært klar på at det er et team som har stått bak suksessen i Liverpool. Lijnders har snart vært i klubben i ti år, mens Krawietz slo følge med Klopp til Anfield i 2015. Matos ble hentet inn i 2019. 

– De har hatt veldig stor innflytelse på det vi har gjort de siste årene. Spesielt Pep har hatt veldig mye å si for fotballen vi har spilt de siste sesongene, sa Klopp og la til at han er takknemlig overfor Lijnders. 

– Han ga meg nye perspektiver og hjalp til med å sørge for at jeg utviklet meg. Så hadde jeg kanskje litt innflytelse på han også, og det er jo hele ideen med å jobbe sammen.

Klopp og Hogan ønsker trioen lykke til i fremtiden. 

– Jeg skal heie på dem og støtte dem uansett hvor jeg er, og jeg skal følge dem tett. Jeg vet at vi kan vente oss mye bra fra dem i fremtiden, sa Klopp.

– De forlater klubben med vår fulle støtte, og vi vil gjøre det vi kan for å hjelpe dem videre i karrieren, sa Hogan. 

Direktøren forsikret for øvrig om at det er mye kompetanse igjen i klubben.

– Teamet Jürgen har satt sammen er utrolig sterkt, men det er også et enormt lag rundt den gruppen som fremdeles vil være her og bidra med sine erfaringer, sa Hogan.

Thiago dukket opp på treningsbildene for første gang siden august

Flere spillere tilbake i trening: Thiago dukket opp på treningsbildene for første gang siden august

Flere hyggelige overraskelser fra AXA Training Centre fredag.

Klopp og Hogan la følelsene til side da de møtte pressen - har fullt fokus på resten av sesongen

Vi fulgte pressekonferansen: Klopp og Hogan la følelsene til side da de møtte pressen - har fullt fokus på resten av sesongen

Jürgen Klopp møtte pressen på AXA Training Centre etter nyheten om at han forlater klubben.