– Jeg var redd for at vi skulle ligge langt bak Liverpool, for de er uten tvil tilbake

Pep Guardiola og Rodri har begynt å følge ekstra nøye med på Jürgen Klopps Liverpool-lag igjen.

Etter fjorårets skuffende sesong, hvor Liverpool var langt unna tabelltoppen i Premier League, har Jürgen Klopps mannskap snudd alt på hodet denne sesongen. Før den 21. serierunden sparkes i gang, og pågår over de to neste helgene, har de røde en liten luke ned til Aston Villa på andreplass.

Bak Birmingham-klubben er selvfølgelig Pep Guardiola og Manchester City, som plutselig har fått funnet flyten igjen etter flere skuffende resultater i desember.

Lørdag kveld møter de Newcastle på bortebane, og bør helst ha poeng for å følge etter Liverpool i toppen. Det fikk spanjolen spørsmål om før oppgjøret på St. James’ Park.

– Jeg var redd for at de skulle være reist fra oss (på tabellen), for de er tilbake nå og spiller utrolig bra. De har sine beste øyeblikk på mange år for tiden, sa Guardiola til pressen.

Tittelkamper mot Klopp

2018/2019:

1. Manchester City, 98 poeng

2. Liverpool, 97 poeng

2021/2022:

1. Manchester City, 93 poeng

2. Liverpool, 92 poeng

2023/2024*:

1. Liverpool, 45 poeng

3. Manchester City, 40 poeng (én kamp mindre spilt)

Fått flere spørsmål om Liverpool

Et tegn på at Jürgen Klopps mannskap er tilbake er ofte at Pep Guardiola bombarderes med spørsmål om deres største rival i Premier de siste årene.

Spanjolen måtte også svare for seg etter Manchester Citys 5-0 seier mot Huddersfield forrige helg.

– I Premier League har vi én kamp til gode. Vi har en stor rival, Liverpool er tilbake, men Arsenal og Tottenham er viktig å nevne også. Vi vet at vi ikke kan miste for mange poeng, for da vil det bli veldig vanskelig, sa City-sjefen da.

Også Rodri, de lyseblås anker på midtbanen, nevnte Liverpool som det største problemet i kampen om Premier League-gullet denne sesongen.

– Hvis du spør meg, så er Liverpool vår største konkurrent, for de har erfaringen med å vinne pokalen de siste årene. Men Arsenal viste også kvalitet forrige sesong. Nå har de også vært i en tittelkamp, så det vil hjelpe dem, sa spanjolen til Citys YouTube-kanal før helgens kamp.

Den 21. serierunden er delt opp, med fem kamper denne helgen og fem kamper neste helg. Lørdag kveld reiser Manchester City til Newcastle for å spille sin kamp. Liverpool har en bortekamp mot Bournemouth neste uke. De røde har fem poeng ned til Guardiolas menn, som har en kamp til gode.

Her ferierer Liverpool-spillerne i vinterpausen

Her ferierer Liverpool-spillerne i vinterpausen

Curtis Jones har reist over Atlanteren, mens Harvey Elliott har valgt å holde seg i Europa.

Warrington-gutten var «det glemte talentet» på akademiet – nå er det merkelig å se en Liverpool-tropp uten ham

Warrington-gutten var «det glemte talentet» på akademiet – nå er det merkelig å se en Liverpool-tropp uten ham

Jarell Quansah har på rekordtid blitt en svært viktig spiller i Jürgen Klopps Liverpool 2.0.

Innsikt 13.jan 14:01