Dette hadde aldri skjedd i den engelske toppdivisjonen før Liverpool knuste Newcastle

Aldri før har et Premier League-lag skapt like store sjanser.

Det så lenge ut til å bli tidenes sjansesløseri på Anfield i kveld, men da sluttsignalet gikk stod det hele 4-2 til Liverpool. Det kunne fint stått 9- eller 10-0.

Ifølge Twitter/X-kontoen The xG Philosphy, som sender ut forventede mål etter hver Premier League-kamp, skapte de røde hele 7,53 xG (forventet antall scoringer ut fra sjanser) i kveld. Det har aldri skjedd i den engelske toppdivisjonen (fra statistikken ble tatt i bruk).

Da Ajax skapte tilnærmet like mange sjanser mot VVV Venlo i 2020 (8.04 xG, annet analyseverktøy) scoret de 13 (!) mål, og da Manchester City skapte tilnærmet like mye mot Watford 2019 (6,79 xG, annet analyseverktøy) scoret de 8. Statistikker Andrew Beasley presenterte disse tallene. 

Da Liverpool knuste Manchester United 7-0 på Anfield i mars, skapte de «kun» sjanser vært rundt 3 xG. 

Med større effektivitet foran målet kunne de rødkledde altså fint ha scoret et tosifret antall mål mot Newcastle, uten at det hadde vært sensasjonelt med tanke på målsjansene. 

Flere rekorder

Også Mohamed Salah slo sin egen rekord i kveld. Egypteren skapte 2,74 i xG, godt hjulpet av to straffespark, ifølge The xG Philosophy.

Høyrekanten, som nå reiser til Afrikamesterskapet, er på toppen i både mål og målgivende-statistikken i Premier League. Han har scoret 14 mål (likt med Erling Haaland) og levert åtte målgivende pasninger (likt med Ollie Watkins).

De røde er også bunnsolide bakover. Newcastle, som på et eller annet vis klarte å score to mål, hadde tre skudd på mål i kveld. Burnley på Boxing Day hadde null, Arsenal hadde to. West Ham og Manchester United produserte ett hver.

Det gir en total på syv skudd på mål imot på de siste fem kampene. Det er veldig solide tall, selv om flere av dem har endt med baklengsmål.

En av årsakene til det kan være inntoget til Wataru Endo, som igjen hadde en meget god kamp på midtbanen til Liverpool. Japaneren hadde full kontroll på Bruno Guimaraes, en spiller mange supportere har ønsket seg i lang tid.

Duoen, som nå reiser til sine respektive landslag, vil uten tvil bli savnet den neste måneden, men Liverpool virker å ha et mål for øye akkurat nå: Premier League-tittelen.

Tre mål på to uker – nå har scouseren virkelig funnet formen!

Spillerbørs og folkebørs etter Liverpool - Newcastle:Tre mål på to uker – nå har scouseren virkelig funnet formen!

Bruno Guimaraes og Newcastle så ut som smågutter mot Curtis Jones. Dette er vår børs etter seieren mot Newcastle.

Kommentar Man. 01.01. 22:59
Dette skriver Jürgen Klopp og Virgil van Dijk i årets første kampprogram

Dette skriver Jürgen Klopp og Virgil van Dijk i årets første kampprogram

Sjefen selv starter ikke med blanke ark i 2024, han vil fortsette å bygge på arbeidet fra første del av sesongen.