13 spillere kan være ute - her er de som er aktuelle til å spille på onsdag

Ingen tid til hvile etter cupfinalen. Et skadeskutt Liverpool går nå inn i et voldsomt kampprogram, og det begynner på Anfield på onsdag.

Liverpool startet søndagens ligacupfinale på Wembley uten elleve førstelagsspillere og mistet i løpet av kampen også Ryan Gravenberch til skade. Til slutt var det ungguttene som kom inn og dro seieren i land, og sikret et nytt trofé under Jürgen Klopps ledelse. 

Men laget har ikke anledning til å juble for lenge. Mandag ettermiddag var spillerne på plass på AXA Training Centre, der det medisinske apparatet nå må jobbe på spreng for å finne ut hvem som er tilgjengelige til neste kamp. Den spilles allerede onsdag kveld mot Southampton. 

Jürgen Klopp skal møte pressen og komme med siste nytt tirsdag klokken 14.30, men før den tid kan vi forsøke å ta en liten opptelling på hvem som er klare, eller kanskje først og fremst dem som ikke er klare. 

Minst åtte forfall

Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold og Curtis Jones kommer sannsynligvis ikke til å spille før etter landslagspausen i andre halvdel av mars. Jones gikk på krykker og hadde en beskyttelsesstøvel rundt sin venstre ankel på Wembley søndag, mens Alexander-Arnold hadde beskyttelse rundt sitt venstre kne, der han har en leddbåndskade. Alisson ble ikke observert på Wembley. 

Ingenting tyder på at Thiago Alcantara eller Stefan Bajcetic kommer til å være involvert, og det gjør heller ikke Diogo Jota, Ben Doak eller Joel Matip. Vi kan også nevne at Rhys Williams er ute med skade. 

Vi blir også svært overrasket om Ryan Gravenberch skulle bli klar til onsdag. Nederlenderen måtte ut på båre med det som så ut som en alvorlig skade etter stemplingen fra Moises Caicedo.

Ryan Gravenberch måtte ut med skade etter den stygge stemplingen.

Ryan Gravenberch måtte ut med skade etter den stygge stemplingen.

Så er spørsmålet hvordan det går med Mohamed Salah, Darwin Nunez og Dominik Szoboszlai. Trioen kan i det minste være aktuelle for troppen. Jürgen Klopp spøkte etter kampen med at Nunez og Szoboszlai så alt annet enn skadet ut under feiringen, og at han måtte slå av en prat med det medisinske apparatet.

Det er også spennende å se hvordan det går med de som spilte 120 minutter i søndagens kamp. Wataru Endo forlot finalearenaen på krykker, mens Luis Diaz og Harvey Elliott også var tomme for krefter på slutten. Kaptein Virgil van Dijk er så viktig at det kanskje kan være fornuftig å gi han litt hvile i midtuken, ettersom en tøff kamp mot Nottingham Forest på City Ground venter på lørdag.

Hvordan skal laget se ut? 

Skal vi da forsøke oss på en lagoppstilling ser vi at det er i forsvar Liverpool for øyeblikket har mest å velge mellom. Fire backer er tilsynelatende friske og raske. Conor Bradley, Joe Gomez, Kostas Tsimikas og Andy Robertson kom seg etter det vi kjenner til helskinnet fra Wembley. 

På midtbanen er det nå tynt i seniorrekkene. Alexis Mac Allister må nok belage seg på en ny kamp, og vi ser ikke bort fra at han får et par unggutter ved sin side. I angrepet kan Cody Gakpo få selskap av Bradley, slik vi så da Gravenberch måtte ut med skade og Gomez ble flyttet inn. 

Det eneste som virker sikkert er at keeperhelt Caoimhin Kelleher får fornyet tillit i mål. Som en liten gamble setter vi inn en av de som ikke var i finaletroppen i angrep, nemlig Kaide Gordon. Vi ser da for oss følgende lagoppstilling: 

Caoimhin Kelleher - Joe Gomez, Ibrahima Konaté, Jarell Quansah, Kostas Tsimikas - Bobby Clark, James McConnell, Alexis Mac Allister - Conor Bradley, Cody Gakpo, Kaide Gordon. 

Vi vet mer på tirsdag, men skulle dette være førsteelleveren vil det være gode muligheter til avansement - selv om veldig mange mangler. Klopps gutter viste på søndag at alt er mulig!

«Hvis det var én spiller som oppsummerte en uforglemmelig dag, var det McConnell»

«Hvis det var én spiller som oppsummerte en uforglemmelig dag, var det McConnell»

David Lynch skriver i ukens spalte at det er urettferdig å trekke frem bare én av søndagens helter, men at James McConnell gjorde et ekstra godt inntrykk.

Kommentar 26.feb 21:05
Da Allez Allez Allez runget ut over Wembley-tribunen kunne egentlig Chelsea bare ha dratt hjem. Det var over

Da Allez Allez Allez runget ut over Wembley-tribunen kunne egentlig Chelsea bare ha dratt hjem. Det var over

Fotballromantikerne Klopp og the Kop fikk akkurat det de ba om på Wembley.

Kommentar 26.feb 18:17