Bekreftet: Liverpool tar turen til USA i 2024

Kamper mot Arsenal og Manchester United venter over Atlanteren.

Liverpool Football Club bekrefter på sine hjemmesider at deler av årets pre-season vil foregå i USA. De røde har ikke vært over Atlanteren siden 2019, året før covid skapte store problemer med reising til og fra Europa.

I 2020 og 2021 holdt Jürgen Klopp og Liverpool seg dermed i Europa, mer spesifikt i Østerrike og Frankrike. I 2022 og 2023 åpnet samfunnet seg mer igjen, og turene gikk til Singapore og Thailand.

To kamper er satt opp på den kommende USA-turneen. Den 31. juli møtes Liverpool og Arsenal i Philadelphia, før Manchester United venter i Columbia den 3. august.

SIST GANG: Jürgen Klopp og Liverpool brukte deler av pre-season 2019 i USA. I 2024 blir ikke tyskeren med.

SIST GANG: Jürgen Klopp og Liverpool brukte deler av pre-season 2019 i USA. I 2024 blir ikke tyskeren med.

En internasjonal klubb

– Vi er stolte av å kunngjøre vår svært etterlengtede retur til USA. Turen vil tilby et flott miljø for troppen midt i forberedelsene til en ny sesong, sier Ben Latty, LFCs kommersielle direktør.

Å reise helt til USA for å trene seg opp til en ny sesong er sjelden den beste løsningen for spillerne og managerne, men det er gull verdt i jakten på nye supportere.

– Oppkjøringsturer gir oss alltid en enestående mulighet for våre supportere, vårt lag og våre offisielle partnere til å delta på minneverdige opplevelser i et nøkkelmarked. Vi vet at millioner av lidenskapelige amerikanske supportere elsker denne klubben og hva vi står for, en realitet som ble understreket da vår TV-sendte kamp mot Arsenal i desember ble den mest sette Premier League-kampen i USAs historie.

Fotballen har nemlig vært i en ekstrem vekst over Atlanteren de siste årene. Premier League og Liverpool har haugevis med supportere rundt om i det store landet.

– Det er et superviktig marked for oss, med 67 offisielle supporterklubber og 12 stater med internasjonale akademier. USA er også det viktigste internasjonale markedet for oss i salg av drakter og kampeffekter. 

En tidlig- og en senkamp mot Sparta Praha

Kamptidspunktene er klar:En tidlig- og en senkamp mot Sparta Praha

Liverpools kamper i 8-delsfinalen har fått kamptidspunkt.

Søndagens kamp kan bli «verdens beste reservekeeper» sin siste i turneringen han er mest kjent for

Søndagens kamp kan bli «verdens beste reservekeeper» sin siste i turneringen han er mest kjent for

Caoimhin Kelleher går en usikker fremtid i møte når sesongen avsluttes i mai.

Innsikt 23.feb 18:00