– Han har tatt ansvar og lært, så nå kan vi faktisk ha en samtale

Harvey Elliott og Darwin Nunez har virkelig begynt å finne tonen på Merseyside.

Med skaden til Dominik Szoboszlai har Harvey Elliott kanskje blitt den heteste kandidaten (av de mindre etablerte) til å starte ligacupfinalen mot Chelsea om et par uker.

20-åringen kom inn til pause mot Burnley og leverte én (to) målgivende pasninger, en til Luis Diaz og en til Darwin Nunez. I et intervju med liverpoolfc.com skryter engelskmannen av sistnevnte.

– Du trenger aldri å se opp, du vet alltid hvor han er på banen! Han pleier alltid å være der ballen skal komme. Han er en fantastisk spiller og har hjulpet oss i avgjørende øyeblikk med flotte scoringer denne sesongen.

– Han klager aldri, selv om han kan gå flere kamper uten å score. Det er alltid 110 prosent innsats, og det er alt vi kan be om. Vi er veldig glad (at det endelig har løsnet skikkelig), sier Elliott.

SKRUR INN SIKTET: Harvey Elliott vil sannsynligvis få sjansen fra start mot Brentford kommende helg.

SKRUR INN SIKTET: Harvey Elliott vil sannsynligvis få sjansen fra start mot Brentford kommende helg.

Den uruguyanske spissen har levert 12 mål og 11 målgivende pasninger så langt denne sesongen, fire flere enn han hadde i debutsesongen. Nå har verden fått opp øynene for ham, ifølge Elliott.

– Det er vanskelig å komme til et nytt land og samtidig ikke kunne språket. Han har tatt ansvar og lært, så nå kan vi faktisk ha en samtale. Det hjelper mye! Han vil også ta ytterliggere steg og vise seg frem foran hele verden. Det er jeg 100 prosent sikker på.

Superinnbytter

Det føles som Harvey Elliott har spilt en viktig rolle for Liverpool denne sesongen, men faktumet er at 20-åringen bare har startet seks av 24 ligakamper så langt. Han har derimot gjort innbytterrollen til sin egen, noe han viste frem senest mot Burnley.

– Jeg må komme meg på gressmatten, jeg må påvirke spillet og så score og skape. Dette er helt normalt, selv om det er forventninger til meg. Til syvende og sist må jeg fortsette å jobbe hardt og fortsette i det samme sporet, sier midtbanespilleren.

Totalt har det blitt 32 kamper i 2023/24-sesongen, men majoriteten av dem har kommet som innbytter. Det egentlige tallet er 1560 minutter, noe som tilsvarer 17 fulle kamper. På den tiden har han scoret ett viktig mål borte mot Crystal Palace og levert tre målgivende pasninger.

– Sesongen har vært bra. Jeg føler meg mye bedre enn tidligere, og jeg har mer selvtillit. Spillet mitt har også utviklet seg. For meg handler det om å fortsette det, nyte fotballen og forsøke å bli en bedre person. Jeg er fortsatt 20 år, fortsatt ung og fortsatt i læring, avslutter han.

Hvor hadde Liverpool vært på tabellen om xG var fakta?

Hvor hadde Liverpool vært på tabellen om xG var fakta?

De røde har overprestert i forhold til hva som er forventet.

Dilemmaet som kan få Liverpool-eierne til å se bort fra Alonso

Dilemmaet som kan få Liverpool-eierne til å se bort fra Alonso

Mange avgjørelser skal tas innad i klubben de neste månedene, men lite vil skje før viktige roller er fylt.

Innsikt 15.feb 20:05