Alle tapene denne sesongen har en fellesnevner

Darwin Nunez skaper ikke bare kaos - han er også nærmest en garantist for å unngå tap.

Liverpool gikk søndag på sitt fjerde tap i alle turneringer denne sesongen, og alle tapene har en fellesnevner. De kom nemlig i kamper der Darwin Nunez ikke var med fra start. Uruguayaneren startet ikke i det skandaløse nederlaget mot Tottenham i september, og var heller ikke med i lagoppstillingen da Arsenal ble for sterke på Emirates søndag kveld. 

Jürgen Klopps mannskap har også gått på to smeller i Europa League denne sesongen, i bortekampene mot Toulouse og Union Saint-Gilloise. I de kampene kom Nunez inn fra benken i andre omgang, men klarte ikke bidra til å unngå nederlag. 

Ifølge X-kontoen FootyTone strekker den noe spesielle rekken med tap seg helt tilbake til forrige sesong, og til og med oppkjøringen i fjor sommer. Vi må tilbake til april i fjor for å finne det femte tapet for Liverpool i en tellende kamp. Da ble det 4-1 mot Manchester City på Etihad, og du kan sikkert gjette at Nunez var en av de som satt på benken fra start. Nunez startet heller ikke 4-3-tapet mot Bayern München i oppkjøringen til årets sesong.

Nunez har vært involvert i 35 av Liverpools 36 kamper denne sesongen. Den eneste han ikke har spilt var i den nevnte kampen mot Tottenham, da de røde ble redusert til ni mann og Klopp ble nødt til å sette inn defensive forsterkninger mot slutten. 21 av kampene har vært fra start, ifølge This Is Anfield

Viktig spiller

Nunez har vært en viktig bidragsyter for Liverpool denne sesongen, selv om han ikke alltid er like effektiv foran mål. Med elleve scoringer og like mange målgivende pasninger er det bare Mohamed Salah som har flere målpoeng, med totalt 27 i alle turneringer. 

Klopp skulle nok ønske han kunne starte med Nunez også mot Arsenal på søndag, men i forkant av oppgjøret slet angrepsspilleren med en smell i foten som han pådro seg i midtukens møte med Chelsea på Anfield. I den kampen smalt han ballen i treverket fire ganger før han serverte Luis Diaz på den siste scoringen til de røde. 

Den kampen oppsummerte på mange måter Nunez sin karriere så langt i rødt. Litt for mye bom, men en iherdig innsats til siste slutt, og en lekker assist. I Premier League denne sesongen har han scoret syv ganger, men ifølge Understat har han fått målsjanser med en xG-verdi på nærmere 14. Med «normal» uttelling ville han med andre ord hatt dobbelt så mange scoringer. Kun Erling Braut Haaland har en høyere xG-verdi denne sesongen. Nordmannen er sammen med Mohamed Salah toppscorer i Premier League, med 14 fulltreffere hver. 

Syv målgivende pasninger i ligaen er på sin side en overprestering fra uruguayaneren, og når vi ser hovrdan det går uten 24-åringen i troppen, er det vel få som kan argumentere for at han ikke burde starte de fleste kampene. 

Tusen takk, Arsenal, for det største komplimentet

Tusen takk, Arsenal, for det største komplimentet

Etter tapet på Emirates fikk vi det bekreftet, nok en gang: Liverpool FC er enorme.

Kommentar Tir. 06.02. 17:23
Slik fordeler ekspertene skyld mellom Van Dijk og Alisson

Slik fordeler ekspertene skyld mellom Van Dijk og Alisson

Kaptein Virgil van Dijk tok på seg ansvaret etter kampslutt, men i studio var de mer kritiske mot Alissons involvering.

Nyheter Tir. 06.02. 15:50