Her er Darwin Nunez først og best i toppligaene

Oppsiktsvekkende tall fra Liverpools #9, og de røde skal være fornøyd med utviklinga.

Igjen kunne Darwin Nunez ikle seg sitt beste smil da han gikk av Anfield, og overlot til Trent Alexander-Arnold etter 66 minutter søndag.

Men ofte har smilet vært byttet med et frustrert uttrykk. Både hos spilleren og blant supporterne.

Til tross for dette viser tall fra Opta at Nunez er den første spilleren fra de store ligaene som har nådd tosifret med mål (uten straffespark) og målgivende. 24-åringen har 10 av hver, etter å ha satt en straffe mot LASK.

Så selv om det kun er en spiss i samme by, Evertons Dominic Calvert-Lewin, som underpresterer sin xG (forventede mål) i Premier League mer enn Darwin, er tellende resultat nå helt der oppe.

Løsner det for Nunez?

For et sammenligningsgrunnlag. Europa «gullkalv» Kylian Mbappé har imponerende 27 mål og seks målgivende fordelt på liga, hjemlig cup og UEFA Champions League.

Tar vi bort straffene for franskmannen er antall scoringer «bare» 19, og totalt 25 målpoeng. Han har i tillegg flere minutter på banen enn Nunez, er en mer etablert og klarere ener, og det skal være lettere å score i Ligue 1 enn i Premier League.

Effektivitet har vært det evige ankepunktet ved uruguayaneren. Da Liverpool satte xG-rekord mot Newcastle 1. januar, hadde Nunez en xG på nesten 1,7 etter åtte avslutninger med fem av dem på mål. Resultatet? Én målgivende.

Ekstra synlig blir det av at lagkamerat Diogo Jota er helt i motsatt ende av skalaen. Tidligere i måneden nettet Jota to mot Bournemouth, fra en xG på lave 0,14. Portugiseren senket også Burnley på Boxing Day, med en xG på 0,08.

I 2022/23, førstesesongen i England, var det ingen blant de som spilte minst 80 minutter som kom oftere til sjanser enn 24-åringen (20,6 minutter mellom hver). Han konverterte 10,7 prosent. 

Det året endte med ni ligamål, fire i Champions Legue og ett i FA-cupen. Han bidro med tre målgivende i ligaen og en i ligacupen. Med sine januarbidrag er han allerede godt forbi 22/23 i målpoeng. Nå begynner det å betale seg?

Egypt er ute av Afrikamesterskapet - keeper ble syndebukk i straffekonken

Egypt er ute av Afrikamesterskapet - keeper ble syndebukk i straffekonken

Egypts AFCON-drøm er knust etter straffesparkkonkurranse.

Se høydepunktene fra 5-2-seieren

Se høydepunktene fra 5-2-seieren

Her kan du se høydepunktene fra Liverpools 5-2-seier over Norwich.