Er det dette som skal til for at målene skal renne inn for Darwin?

Dersom en tror på reklamekampanjen er det skoene som får «alle til å score».

Darwin Nunez spilte i fotballsko fra Nike da han var i Benfica, og da han kom til Liverpool. Det har han også gjort fast, frem til desember i fjor.

13. desember kunne vi se ham på treningsfeltet i sko fra Puma, og det ble spekulert i om han skulle være en del av deres nye satsing.

Skoavtaler skal ha blitt vanskeligere de siste årene enn det var tidligere – om du ikke er en av de aller største profilene. Som Trent Alexander-Arnold, som signerte en kontrakt verdt svimlende 26 millioner pund med Adidas i fjor, og som har blitt «ansiktet» for Adidas sin nye satsing rundt den legendariske Predator-skoen.

Nunez spilte i Puma-sko mot Union Saint-Gilloise 14. desember, men tre dager senere mot Manchester United var han tilbake i Nike. Mot Arsenal 20. desember var han i Adidas.

Darwin har scoret åtte mål og har ti målgivende på sine 30 kamper så langt denne sesongen, men med så mange og store sjanser som kan kommer seg til venter vi bare på den kampen der målene renner inn.

I PUMA: Mot Union SG i forrige måned spilte spissen i sko fra Puma.

I PUMA: Mot Union SG i forrige måned spilte spissen i sko fra Puma.

Trener i Predator

Da Liverpool møtte Arsenal på Emirates i FA-cupen spilte han én omgang i sine vanlige sko fra Nike, og en omgang med Adidas Copa Pure – helsvarte sko som det ikke er så lett å se merkene på.

Det kan se ut som Darwin Nunez fortsatt tester ulike ting, slik Erling Braut Haaland gjorde i mars da han testet både Adidas og Puma før han signerte en ny kontrakt med Nike.

For på den første treningen etter vinterpausen, da spillerne var tilbake på AXA Training Centre på onsdag, hadde Darwin de nye Adidas Predator-skoene på beina.

I PREDATOR: Darwin Nunez trener nå i nye Adidas Predator.

I PREDATOR: Darwin Nunez trener nå i nye Adidas Predator.


Ifølge Adidas sin nye reklamekampanje med Jude Bellingham er dette skoene som «ikke kan komme ut, for de vil få alle til å score» – med slagordet «from the lab to every top bin worldwide», fra laboratoriet til krysset over hele verden.

Sko med klar Liverpool-link

Det er ikke bare spillere som Gerrard og Alonso en forbinder med Predator-skoen fra Adidas som Alexander-Arnold nå fronter siste versjon av. Ifølge Wikipedia har det vært 26 ulike modeller av skoen siden den først kom i 1994.

Det er en annen Liverpool-link. Selve Predator-konseptet er nemlig utviklet av den tidligere Liverpool-spilleren Craig Johnston, som spilte for Liverpool mellom 1981 og 1988. For de røde spilte han 271 kamper og scoret 40 mål – og var med på å vinne fem ligamesterskap, FA-cupen, ligacupen to ganger, og Serievinnercupen i 1984.

Etter sin spillerkarriere laget han en prototype som senere ble det vi kjenner som Adidas Predator, da han skulle lære barn hvordan de skulle få skruen på ballen. Den ene gutten han trente skal ha foreslått at gummien fra en bordtennisracket kunne være til hjelp, ifølge The Guardian. Johnston brukte tre år på utvikle ideen og prototypen, og tok den med seg til ulike utstyrsleverandører. Til slutt fikk han napp hos Adidas.

Henderson til medisinsk sjekk i Nederland. Kan ende opp uten betaling for «Saudi-eventyret»

Henderson til medisinsk sjekk i Nederland. Kan ende opp uten betaling for «Saudi-eventyret»

Jordan Henderson blir Ajax-spiller denne uken.

Jürgen Klopps forlover og bestevenn blir motstander i fjerde runde i FA-cupen

Jürgen Klopps forlover og bestevenn blir motstander i fjerde runde i FA-cupen

«The Canaries» kommer på besøk til Anfield i FA-cupen neste helg. De ledes av en kar Jürgen Klopp er veldig glad i.