Jürgen Klopps forlover og bestevenn blir motstander i fjerde runde i FA-cupen

«The Canaries» kommer på besøk til Anfield i FA-cupen neste helg. De ledes av en kar Jürgen Klopp er veldig glad i.

Onsdag ble det klart at Norwich blir Liverpools motstander i fjerde runde av FA-cupen, da de slo Bristol Rovers 3-1 på bortebane i omkampen etter at det første oppgjøret endte 1-1. 

Laget ledes av David Wagner, som Jürgen Klopp har omtalt som sin beste venn. Wagner, som tidligere blant annet har vært manager i Huddersfield, var forlover i Klopps bryllup i 2005. De to spilte sammen i Mainz på 90-tallet. 

Kampen mot Norwich spilles søndag 28. januar klokken 15.30, og vises på Viaplay sine kanaler. 

Wagner og Klopp har møttes tidligere, da førstnevnte var manager i Huddersfield. Nå har begge to kastet brillene.

Wagner og Klopp har møttes tidligere, da førstnevnte var manager i Huddersfield. Nå har begge to kastet brillene.

I den grad det går an å snakke om drømmetrekninger, må Norwich på Anfield være tett på et slikt tilfelle for Liverpool. I alle fall om vi ser på resultatene mellom de to klubbene i nyere historie, der de røde har dominert mot klubben fra Øst-England. De siste årene har lagene møtt hverandre 16 ganger. Liverpool har vunnet 14, og to har endt uavgjort. 

Norwich var motstander på Anfield også for to år siden, da Liverpool endte opp med å løfte FA-cuptrofeet til slutt. Da møttes lagene i femte runde, og Liverpool vant 2-1. De røde slo også ut Norwich i ligacupen samme sesong, og som kjent gikk Jürgen Klopps lag til topps også i den turneringen i 2022.

Klopp har møtt Norwich syv ganger som Liverpool-manager, og vunnet samtlige. Den første var den berømte 5-4-seieren på Carrow Road i 2016. De neste seierne har vært av den mindre dramatiske sorten: 4-1, 1-0, 3-0, 3-0, 3-1 og 2-1. 

Norwich spiller nå i Championship, der de er nummer elleve og er blant outsiderne til å karre seg til en playoffplass.