Hvem er Liverpools beste straffeskytter?

I forrige kamp mot Newcastle fikk de røde to straffespark, men bare ett av dem satt i mål. Er det på tide med en ny straffetaker, eller er Salah fortsatt ubestridt?

Mohamed Salah bommet først når Luis Diaz skaffet Liverpool et straffespark i første omgangen mot Newcastle, men så fikk han en ny mulighet fra ellevemeteren i andre omgang.

På forsøk nummer to satte han den sikkert, men den egyptiske kongen har bommet oftere på straffer det siste året enn han har gjort tidligere. 

På hans siste elleve forsøk for Liverpool fra straffemerket har han scoret på syv og bommet på fire. Det gir bare en scoringsprosent på 64%, som er langt svakere enn hva som er forventet av en straffetaker i verdensklasse.

Totalt i karrieren har han tatt 45 straffer og han har scoret på 36 av dem, det gir en scoringsprosent på 80%, som er langt bedre, men fortsatt et stykke bak noen av Liverpools andre spillere.

BOM: Mohamed Salah har bommet en del på straffer det siste året.

BOM: Mohamed Salah har bommet en del på straffer det siste året.

Darwin Nunez - 12/12

Det er kanskje litt overraskende at en spiller som bommer på så ekstremt mye sjanser, og ofte blir kritisert for å ikke klare å holde hodet kaldt i avgjørende øyeblikk, fortsatt har til gode å bomme på en straffe i sin karriere.

Darwin Nunez har tatt tolv straffer så langt på senior nivå og han har scoret på alle tolv. Han har bare fått tatt en straffe for Liverpool foreløpig, mot LASK i Europa League denne sesongen, som han selvsikkert satte i mål.

Kanskje fortjener Darwin flere sjanser fra straffemerket for Liverpool?

ALDRI BOMMET: Darwin Nunez har aldri bommet på et straffespark.

ALDRI BOMMET: Darwin Nunez har aldri bommet på et straffespark.

Dominik Szoboszlai - 16/17

En annen som også har ekstremt gode tall når det kommer til straffer er Dominik Szoboszlai. Han har tatt 17 straffer på senior nivå og har scoret på alle unntatt én. Det gir en scoringsprosent på 94%.

Den eneste bommen kom helt tilbake i 2021 for RB Leipzig i en Bundesligakamp mot Bayer Leverkusen. Bortsett fra det har han holdt hodet kaldt og scoret i flere storkamper som for eksempel mot PSG i Champions League eller mot England for Ungarn.

Før straffesparket mot PSG fortalte Szoboszlai at den brasilianske stjernespilleren Neymar hadde prøvd å psyke han ut, men til ingen nytte.

– Han spurte om jeg kom til å score på straffen, jeg sa ja, så spurte han om jeg var sikker, og jeg sa at jeg aldri bommer.

Akkurat passe selvsikkert og arrogant fra den ungarske midtbanestjernen vår.

SOLIDE: Både Alexis Mac Allister og Dominik Szoboszlai er gode fra straffemerket.

SOLIDE: Både Alexis Mac Allister og Dominik Szoboszlai er gode fra straffemerket.

Alexis Mac Allister - 10/11

Den siste av Liverpools spillere som også kan skilte med god statistikk når det kommer til straffer er Alexis Mac Allister. Argentineren har tatt elleve straffer i karrieren sin og han har scoret på ti av dem, noe som gir en scoringsprosent på 91%.

Ni av straffene har kommet i Premier League for Brighton, og hans eneste straffebom kom i en ligakamp mot Wolverhampton i 2021/22-sesongen.

Macca er en sikker mann fra ellevemeteren han også, og med han, Salah, Nunez og Szoboszlai har Liverpool en samling av gode straffetakere som man sjeldent ser i en klubb. En ting er sikkert, hvis Liverpool skulle komme i noen straffekonk denne sesongen, er de godt rustet til å ta seieren mot de fleste.

Liverpool vil forlenge med «overgangseksperten»

Liverpool vil forlenge med «overgangseksperten»

Jorg Schmadtke tok over rollen som Liverpools sportsdirektør i sommer, og nå ønsker klubben å forlenge avtalen.

– Usannsynlig at Liverpool henter noen i januar

– Usannsynlig at Liverpool henter noen i januar

Den veldig pålitelige journalisten Paul Joyce har sagt at han ser det som lite sannsynlig at Liverpool henter noen i januar.