Så lenge må Liverpool klare seg uten Salah og Endo

Wataru Endo og Mohamed Salah er nå bortreist den neste måneden til henholdsvis Asiamesterskapet og Afcon, men eksakt hvor lenge kan vi forvente at de er borte?

Begge de to Liverpool-spillerne har spilt bra i det siste, og Jürgen Klopp kommer nok til å merke savnet etter dem ganske fort som kampene kommer de neste ukene.

Både Endo og Salah skal lede sine respektive landslag som kapteiner den neste måneden, og de vil nok begge ha ambisjoner om å ta seg hele veien og løfte troféene.

Etter kampen mot Burnley var Liverpool-treneren klar på at han synes det var synd at han ikke kan bruke Endo den neste måneden.

– Jeg må si at det veldig synd at nå som han (Endo) har funnet rytmen så drar han til Asiamesterskapet, men sånn er det. Han er en veldig god spiller og er veldig viktig for oss. 

SYNES DET ER SYND: Jürgen Klopp synes det er synd at Endo drar nå som han virkelig har begynt å finne formen i Liverpool-drakta.

SYNES DET ER SYND: Jürgen Klopp synes det er synd at Endo drar nå som han virkelig har begynt å finne formen i Liverpool-drakta.

Salah og Egypt

Salah og Egypt er naturligvis blant de større favorittene til å vinne Afcon. De er det landslaget som har vunnet turneringen flest ganger i dets historie med sine syv seiere, og de var nære ved å gjøre det til åtte sist gang det ble arrangert, men da ble Sadio Manés Senegal for sterke.

I år holdes mesterskapet i Elfenbenskysten fra 13. januar til 11. februar. Egypt har kommet i Gruppe B sammen med Ghana, Kapp Verde og Mosambik, så de må nok finne seg i å være favoritter til å toppe gruppen.

De åpner mesterskapet mot Mosambik den 14. januar, før de møter Ghana fire dager senere og så til slutt Kapp Verde den 22. januar.

LYST PÅ REVANSJE: Salah og Egypt er nok lystene på å ta revansje for det sure nederlaget mot Senegal i finalen av forrige Afcon.

LYST PÅ REVANSJE: Salah og Egypt er nok lystene på å ta revansje for det sure nederlaget mot Senegal i finalen av forrige Afcon.

Fra hver gruppe går de to beste lagene videre til utslagsrunden, men også de fire best plasserte treerne går videre, så det skal nok mye til for at Salah kommer hjem allerede etter gruppespillet.

Om de skulle klare å ta seg videre, så spilles åttendedelsfinalene mellom den 27. og 30. januar. Videre så spilles kvartfinalene 2. og 3. februar, og semifinalene den 7. februar. Finalen spilles den 11. februar.

Om Salah og Egypt skulle gå hele veien, vil han miste syv kamper for de røde. Premier League oppgjørene mot Bournemouth, Chelsea, Arsenal og Burnley, samt begge semifinalene i ligacupen mot Fulham og FA-cup kampen mot Arsenal. Om Liverpool skulle ta seg videre mot Arsenal i FA-cupen vil han også miste den fjerde runden i cupen.

Endo og Japan

Utgangspunktet er veldig likt for Endo og Japan som også er blant lagene som er forventet å komme langt i Asiamesterskapet.

Akkurat som Salah og Egypt, tapte Endo og Japan finalen sist gang turneringen ble arrangert i 2019. Da var det Qatar som vant, og det er også i Qatar mesterskapet arrangeres i år. Japan er også det landslaget som har vunnet turneringen flest ganger med sine fire triumfer. 

Turneringen varer fra 12. januar til 10. februar så om Endo skulle klare å ta Japan hele veien til finalen vil han også miste de samme kampene for Liverpool som Salah.

KAPTEIN: Endo vil håpe å lede Japan til deres femte tittel i Asiamesterskapet.

KAPTEIN: Endo vil håpe å lede Japan til deres femte tittel i Asiamesterskapet.

Japan er i Gruppe D sammen med Indonesia, Irak og Vietnam, så de også er nok favoritter til å toppe gruppen og ta seg videre til utslagsrundene. De åpner mot Vietnam 14. januar, så er det Irak den 19 og så avslutter de gruppespillet mot Indonesia den 24. januar.

I Asiamesterskapet er det også de to beste fra hver gruppe pluss de fire beste treerne som tar seg videre til utslagsrundene.

Åttendedelsfinalene spilles mellom 28 og 31. januar, kvartfinalene er den 2. og 3. februar, semifinalene den 6. og 7. februar og finalen spilles den 10. februar.

Leserne var meget fornøyd med tyskerens taktikk

Folkebørsen etter Liverpool - Newcastle:Leserne var meget fornøyd med tyskerens taktikk

Rekordmange målsjanser, men et vanvittig sjansesløseri preger folkebørsen etter 4-2-seieren.

Derfor ble straffesparkene stående mot Newcastle

Derfor ble straffesparkene stående mot Newcastle

VAR-journalist Dale Johnson har kommet med sine vurderinger etter 4-2 seieren.