– Diogo Jota er en veldig klok spiller, og en glimrende avslutter

Newcastle-kampen blir den siste med Wataru Endo og Mohamed Salah på en stund. Da kan Diogo Jota bli viktig.

Etter Liverpools hjemmekamp mot Newcastle mandag kveld, vil Mohamed Salah reise til Afrikamesterskapet Elfenbenskysten og Wataru Endo skal til Qatar for å representere Japan i AFC Asian Cup.

Både Egypt og Japan spiller sine første kamper 14. januar – og mesterskapene betyr at duoen vil miste Arsenal i FA-cupen, semifinalene mot Fulham i ligacupen, Bournemouth i Premier League, en eventuell fjerde runde i FA-cupen, og muligens ligakampene mot Chelsea, Arsenal og Burnley dersom de skulle gå hele veien med sine landslag.

– Det er en veldig middels situasjon, var den forsiktige dommen fra Jürgen Klopp om at han nå mister både Salah og Endo til The Guardian.

– Vi vet at Afrikamesterskapet dukker opp fra tid til annen, og at Mo må reise. Det har alltid vært helt klart. Hver eneste langsiktige plan jeg kan lage handler om hvem som er tilgjengelig, så hvorfor skal jeg i oktober tenke på hvem jeg kan bruke når Mo er bortreist, når jeg ikke aner hvem som er tilgjengelig?

Trekker frem Jota

En som nå er tilbake fra skade, og som kom inn og scoret på tirsdag, er Diogo Jota. Han kan det bli mer spilletid på fremover.

– Vi kan ha løsninger i dag, og jeg håper at vi fortsatt har dem etter Newcastle-kampen, sier Klopp.

– Jota er en veldig smart fotballspiller. Han forstår spillet veldig godt. Portugal er heldige som har noen av disse spillerne som forstår spillet på et høyere nivå, og han er en av dem. Det gjør at han kan se situasjoner og tilpasse seg motstanderen raskere.

– I tillegg til det er han god med begge bein og en glimrende avslutter.

Jota har scoret 50 mål på 131 kamper for klubben siden overgangen fra Wolverhampton i 2020.

Liverpool - Newcastle spilles mandag kl. 21.00, og vises på V Sport PL og Viaplay.

12 måneder med Cody Gakpo

12 måneder med Cody Gakpo

Liverpools nederlandske angriper reflekterer etter 50 kamper for klubben, 12 måneder etter overgangen ble annonsert.

Historien bak sangen: Every Other Saturday

Her er det vi vet om bakgrunnen til Every Other Saturday — en av Liverpools aller fineste sanger som ikke får i nærheten av den spilletiden den fortjener.

Innsikt 30.des 2023 11:18