Jota blant de raskeste til å nå 50 mål for klubben

Etter scoringen mot Burnley er Diogo Jota en av de raskeste i klubbens moderne historie til å nå 50-måls milepælen for Liverpool.

Diogo Jota, som nylig var tilbake fra skade, kom inn på slutten av oppgjøret mot Burnley i Premier League, og drepte kampen med sin 2-0-scoring på overtid.

Liverpool hadde sløst veldig med sjansene i løpet av kampen, så det var godt å se at portugiseren ikke hadde mistet sitt kliniske øye for mål etter skaden som holdt han ute i over en måned.

SKADET: Diogo Jota kom nettopp tilbake fra skaden han fikk mot Manchester City i november.

SKADET: Diogo Jota kom nettopp tilbake fra skaden han fikk mot Manchester City i november.

Scoringen mot Burnley betydde også at Diogo nå har scoret 50 mål for klubben, og han er blant de raskeste i klubbens moderne historie til å nå milepælen. I snitt har Jota scoret en gang hvert 153. minutt han har vært på banen for Liverpool.

Basert på minutter per mål blir han bare slått av Mohamed Salah, Daniel Sturridge, Fernando Torres, John Aldridge og Robbie Fowler. Han er altså foran store navn som Sadio Mané, Michael Owen, Luis Suarez og Ian Rush. 

Scoringer per minutt på de 50 første målene

SpillerMinutter per mål
Mohamed Salah107
Daniel Sturridge115
Fernando Torres128
John Aldridge136
Robbie Fowler152
Diogo Jota153
Sadio Mane153
Michael Owen154
Luis Suarez157
Ian Rush157

Sliter med effektiviteten

Som vi har sett i flere kamper de siste ukene har Liverpool skapt haugevis med sjanser, men slitt når det kommer til å konvertere dem til scoringer.

Mot Arsenal og Manchester United hadde de til sammen 47 skudd, men de klarte bare å få ballen i nettet en gang, noe som resulterte i fire tapte poeng i tittelkampen.

SLITER MED EFFEKTIVITETEN: Liverpool har sløst mye sjanser de siste ukene.

SLITER MED EFFEKTIVITETEN: Liverpool har sløst mye sjanser de siste ukene.

Mot Newcastle sist hadde de røde 34 skudd med 15 av dem på mål og de satte også ny Premier League rekord i xG, med hele 7,53 forventede mål, men de klarte bare å score fire ganger på alle sjansene. Spesielt Darwin Nunez fikk mange muligheter til å sette ballen i nettmaskene, og kunne på en god dag scoret 4-5 ganger.

Diogo Jota blir av mange sett på som den mest effektive angrepsspilleren til Liverpool, så om Liverpool skal snu trenden med mange missede muligheter og dårlige avslutninger, kommer nok Jota til å bli en viktig mann fremover.

Salah på topp i Premier League

Salah på topp i Premier League

Mohamed Salah har vært på sitt absolutt beste i første halvdel av denne sesongen, og Liverpool har et stort hull å fylle den neste måneden når han drar til Afcon.

Så lenge må Liverpool klare seg uten Salah og Endo

Så lenge må Liverpool klare seg uten Salah og Endo

Wataru Endo og Mohamed Salah er nå bortreist den neste måneden til henholdsvis Asiamesterskapet og Afcon, men eksakt hvor lenge kan vi forvente at de er borte?