Jota er Liverpools mest effektive angrepsspiller

Diogo Jota blir god å ha i andre halvdel av sesongen.

Det tok bare seks minutter før Diogo Jota viste hvorfor han har vært savnet da han kom inn og avgjorde kampen borte mot Burnley på Boxing Day. Portugiseren har vært ute siden slutten av november og var savnet blant annet i kampene mot Manchester United og Arsenal, men comebacket kom på et perfekt tidspunkt. 

Portugiseren satte inn sitt 50. mål for Liverpool og sitt femte i Premier League denne sesongen og viste at han kommer til å bli viktig når Mohamed Salah forsvinner til Afrikamesterskapet etter kampen mot Newcastle. 

Tallene viser nemlig at det kun er Jota som matcher Salah sine tall når det kommer til uttelling blant Liverpools angrepsspillere. Jota har til og med en noe høyere uttelling enn den egyptiske kongen, viser tall fra The Athletic.

SpillerMålAvslutningerUttelling (%)
Diogo Jota52321,74
Mohamed Salah125920,34
Alexis Mac Allister1812,5
Darwin Nunez55010
Luis Diaz3348,82
Cody Gakpo2248,33
Trent Alexander-Arnold2267,69
Harvey Elliott1175,88
Dominik Szoboszlai2355,71
Virgil van Dijk1214,76

Tall fra Premier League. Ryan Gravenberch, Joe Gomez, Ibrahima Konaté, Curtis Jones og Joel Matip er de spillerne som står bokført med avslutninger uten å score denne sesongen.

Kan bekle flere roller

Jota har altså en langt høyere uttelling på sine avslutninger enn spillere som Darwin Nunez og Luis Diaz, som ligger på henholdsvis 10 og 8,8 prosent mot Jotas 21,7 prosent. Salah ligger på sin side på 20,3 prosent.

– Diogo er en utrolig viktig spiller for oss. Han kom inn og endret hele dynamikken i kampen. Scoringen kom fra en spiller full av selvtillit, som viste fin teknikk. 

Skulle Salah og Egypt gå hele veien i Afrikamesterskapet kan toppscoreren gå glipp av hele åtte kamper, og da er det fint å ha Jota i troppen. 27-åringen er ikke bare en effektiv målscorer. Han har også evnen til å bekle alle roller i angrepsrekken. 

«Det går an å argumentere for at Jota er Liverpools nest beste angrepsspiller bak suverene Salah, så det bør ikke være overraskende at hans fravær har blitt merket. Ikke bare er han en bedre avslutter enn Luis Diaz, Darwin Nunez og Cody Gakpo. Han har også en tendens til å komme med viktige mål i jevne kamper», skrev David Lynch i ukens spalte for liverpool.no

Jota har scoret 50 mål på 131 kamper for Liverpool. Han står i tillegg med 15 målgivende pasninger. 

Avslutt året med en dypleksjon i Bill Shankly, eller mimre tilbake til en uforglemmelig kveld på Ataturk stadion!

Hør podcast-serien om Liverpools største managereAvslutt året med en dypleksjon i Bill Shankly, eller mimre tilbake til en uforglemmelig kveld på Ataturk stadion!

Dette kan du høre på i romjula.

Podcast 28.des 2023 11:46
RB Leipzigs januarkjøp kan være dårlig nytt for Carvalho

RB Leipzigs januarkjøp kan være dårlig nytt for Carvalho

Veien til førstelaget virker ikke å bli noe kortere for Liverpools utlånte portugiser.