Kan bli en avgjørende faktor i Liverpools titteljakt

Diogo Jota er tilbake, og det tok bare seks minutter før han viste hvor viktig han er for Liverpool.

Jürgen Klopp følte nok at han var frustrerende presis i sine spådommer da han så Liverpools første omgang mot Burnley. Før kampen sa tyskeren følgende om sitt lag: «Med tanke på hvor mye vi dominerer er noen av kampene våre litt for tette».

Han fikk deretter se en første omgang med åtte avslutninger på mål, til sammen 1,5 i xG, men bare én enkelt scoring fra utenfor sekstenmeteren.

Sløseriet så ut til å kunne føre til et slag i trynet, spesielt ettersom vertene fikk større og større tro på poeng på stillingen 1-0. Men så kom Diogo Jota inn fra benken og drepte håpet til Burnley da han satte inn det viktige andre målet.

Det var et mål som hadde større betydning enn bare å sørge for tre poeng for de røde, som inntok tabelltopp i Premier League. Det er ikke uten grunn av ligaledernes angrep har blitt diskutert de siste ukene.

Har vært ute av form

Klopps frontlinje så tam ut da midtbanen scoret fire mål mot Fulham, og man satt med samme følelse i knepne seiere over Sheffield United og Crystal Palace. Poengdelinger mot Manchester United og Arsenal satte ingen demper for debatten, selv om sistnevnte åpenbart har kvaliteter defensivt.

Gjennom de fem kampene var Mohamed Salah den eneste angrepsspilleren til å score mål, da han fant nettet to ganger. Derfor kom etter hvert spørsmålene om hvorvidt angrepsrekken til Klopp er god nok til å vinne tittelen.

Samtidig som disse spørsmålene kom var det få som snakket om at Diogo Jota var ute med en hamstringskade som han pådro seg sent i november.

Men da portugiseren scoret seks minutter ut i comebacket, viste det seg at han fort kan være den avgjørende faktoren for om Liverpools angrep er kapable til å vinne til slutt.

Jota er viktig

Det går an å argumentere for at Jota er Liverpools nest beste angrepsspiller bak suverene Salah, så det bør ikke være overraskende at hans fravær har blitt merket.

Ikke bare er han en bedre avslutter enn Luis Diaz, Darwin Nunez og Cody Gakpo. Han har også en tendens til å komme med viktige mål i jevne kamper.

Det kunne han ha gjort i kampene mot både Manchester United og Arsenal, men ingen i Liverpool bør tenke på den måten.

I stedet bør fokuset nå være på hva som kan være mulig å få til med Jota tilbake i laget: som for eksempel en jakt på et Premier League-trofé som nå har fått et betydelig løft.