Skadeoppdatering fra James Pearce:Mac Allister og Jota er tilbake tidlig i januar – Robertson få uker senere

The Athletic-journalist James Pearce har kommet med en skadeoppdatering etter Arsenal-kampen.

Lørdag kveld ble Liverpools skadeliste enda lenger da Kostas Tsimikas og Luis Diaz begge måtte forlate banen med diverse problemer. Det gikk klart hardest utover førstnevnte, som har pådratt seg et kragebeinsbrudd. En skade som sannsynligvis vil holde ham ute i en god stund.

The Athletic-journalist James Pearce har heldigvis flere gode nyheter å komme med, for flere av Liverpools viktigste spillere er klare eller snart tilbake. Vi kan starte med Luis Diaz, som holdt seg til kneet i går kveld.

«Det var et bekymringsfullt syn, men Klopp er håpefull om at det bare er et mindre problem før turen til Burnley på andre juledag», skriver han.

RASKT TILBAKE?: Luis Diaz måtte forlate banen etter en slagskade mot ene kneet.

RASKT TILBAKE?: Luis Diaz måtte forlate banen etter en slagskade mot ene kneet.

Med Mohamed Salah snart på vei til Afrikamesterskapet, Wataru Endo til Asiamesterskapet og Kostas Tsimikas ute i lang tid, trengs det friske bein for å ta over posisjonene til trioen. Det får Klopp også, ifølge Pearce.

«Alexis Mac Allister og Diogo Jota er på riktig vei og kan være tilbake i spill tidlig i januar. Andy Robertson er også på vei tilbake, men man regner ikke med at han vil spille igjen før sent i januar».

Alexis Mac Allister trengs for å demme opp for tapet av formspilleren Endo på defensiv midtbane, mens Jota vil bli viktig når Salah vender snuten mot Afrika etter Newcastle-kampen (1. januar).

På venstrebacken har Klopp to alternativer i Joe Gomez og Luke Chambers, og spesielt førstnevnte har hatt en meget god sesong til nå. Det viste han også mot Arsenal, så det er kanskje ikke en kjempekrise at de røde egentlig ikke har en rutinert venstreback for øyeblikket, selv om det er uheldig.

Stefan Bajcetic, Thiago, Joel Matip og Ben Doak er også ute for de røde. Pearce nevner ikke dem i artikkelen sin.

– Det er ikke umulig at Liverpool går for to midtstoppere til sommeren

Liverpool-journalist Neil Jones– Det er ikke umulig at Liverpool går for to midtstoppere til sommeren

Neil Jones har fulgt Liverpool tettere enn de fleste under Jürgen Klopp, og i et eksklusivt intervju med The Kopite forteller han om hvordan det er å følge klubben i sitt hjerte.

Kopite 24.des 2023 18:00
– Jeg vil ikke utelukke noen nå

Jürgen Klopps pressekonferanse før Burnley-kampen:– Jeg vil ikke utelukke noen nå

Jürgen Klopp har kommet med siste nytt før Burnley-kampen på Boxing Day.