RB Leipzigs januarkjøp kan være dårlig nytt for Carvalho

Veien til førstelaget virker ikke å bli noe kortere for Liverpools utlånte portugiser.

Tidligere i desember rapporterte blant andre David Lynch og Fabrizio Romano at Liverpool vurderer å hente hjem Fabio Carvalho fra låneoppholdet i RB Leipzig. 21-åringen har bare spilt 360 minutter i alle turneringer i første halvdel av sesongen, og må kanskje finne seg en annen klubb for å få mer spilletid. 

RB Leipzig skal ønske å beholde portugiseren, som de har tro på selv om de har gitt ham lite spilletid så langt. «Han er en høyt ansett spiller for oss», var svaret fra tyskerne da nyheten om en mulig retur til Liverpool kom. 

Carvalho har vært bak blant andre Xavi Simons og Emil Forsberg i køen hos den tyske storklubben og hadde nok håpet å få mer spilletid da sistnevnte nylig ble klar for New York Red Bulls tidligere i desember. Men nå har RB Leipzig hentet en erstatter for svensken. 

De bekreftet nemlig på tredje juledag at de har kjøpt Eljif Elmas fra Napoli, og at den offensive midtbanespilleren slutter seg til klubben når de skal i gang med en treningsleir på La Manga 2. januar. 24-åringen skal ha kostet i overkant av 20 millioner pund og er nok tiltenkt en viktig rolle i laget. 

For Carvalhos del betyr det mer konkurranse om spilletid på den offensive midtbanen, og kanskje er den beste løsningen å reise hjem til Merseyside. Der kan det åpne seg muligheter for å få noen minutter i januar, når Mohamed Salah forsvinner til Afrikamesterskapet og kampprogrammet er tett. 

Carvalho spilte 21 kamper for de røde i debutsesongen i fjor, men fikk bare tre korte innhopp fra februar og frem til sesongslutt.

Mandagens motstander har slitt med skader - og er i elendig form

Mandagens motstander har slitt med skader - og er i elendig form

Newcastle har fått merke kampbelastningen i første halvdel av sesongen.

– Vi har angrepsspillere som kan utgjøre en forskjell

– Vi har angrepsspillere som kan utgjøre en forskjell

Virgil van Dijk og Cody Gakpo håper Liverpool vil klare seg uten Mohamed Salah under Afrikamesterskapet.