Fikk lovnader om mer spilletid, men minuttene har uteblitt for Carvalho

Fabio Carvalho har bare spilt litt over 200 minutter for RB Leipzig denne sesongen.

Da Fabio Carvalho i sommer fikk beskjed om at han ikke var del av Jürgen Klopps planer for den kommende sesongen, skal flere klubber ha meldt sin interesse for å hente portugiseren på lån. 

Det aller mest fristende tilbudet kom fra RB Leipzig, som kunne lokke med Champions League-fotball i tillegg til mye spilletid for et av topplagene i tysk fotball. Klubben har et godt rykte på seg for å benytte unge spillere, og 21 år gamle Carvalho ønsket å bli den neste i rekken. 

Drøye tre måneder ut i sesongen har oppholdet hos laget som er nummer fire i Bundesliga vært alt annet enn vellykket. To kamper fra start og åtte innhopp er fangsten til nå, og Carvalho har bare fått 236 minutter på banen. 

David Lynch skriver i en artikkel for This Is Anfield at realitetene så langt er noe helt annet enn det Carvalho ble lovet da tyskerne meldte sin interesse i sommer. 

Fikk lovnader om spilletid

RB Leipzig skal ha fulgt Carvalho over tid, og ga Liverpool konkurranse om portugiserens signatur da han ble hentet til Merseyside i fjor. Men etter at de sikret seg unggutten på lån, har entusiasmen falt noe. 

Carvalho fikk en vanskelig start på låneoppholdet med lite spilletid, men ble ifølge Lynch lovet at dette skulle endre seg etter den første landslagspausen i september. 

Det så ut til at det skulle bli bedre da Carvalho fikk starte to kamper på rad, men det var der rekken med kamper fra start tok slutt, og siden har han stort sett vært å finne på benken. 

I stedet er det en annen innlånt spiller som har forsynt seg med de fleste overskriftene. Xavi Simons, som ble hentet fra PSG, står med et snitt på et målpoeng per kamp så langt i Bundesliga denne sesongen, mens Carvalho har til gode å levere et mål eller en målgivende pasning. 

Lynch skriver at Carvalhos situasjon neppe har blitt bedre av at sportsdirektør Max Eberl, som har blitt linket til Liverpool, var ferdig i klubben tidligere i høst.

Kan bli hentet hjem

Skulle ikke situasjonen bedre seg før nyttår vil det trolig være lurt av Liverpool å hente Carvalho hjem i januar, et halvt år før låneavtalen i utgangspunktet går ut. Da kan 21-åringen finne seg en annen klubb for å få spilletid etter et år der han knapt har vært på banen verken for Liverpool eller RB Leipzig. 

Den offensive midtbanespilleren er for øvrig ikke den eneste som sliter på lån denne sesongen. Som vi tidligere har skrevet kan flere av de utlånte bli hentet hjem i januar. 

Nat Phillips sin avtale med Celtic gjelder kun for høstsesongen, mens Rhys Williams har til gode å få sin debut i Aberdeen. James Balagizi er nå degradert til Wigans U21-lag, mens James Norris stort sett varmer benken i Tranmere. 

Full oversikt over de utlånte får du her: 

Hvem bør bli værende og hvem bør hentes hjem? Slik har det gått med Liverpools utlånte spillere i høst

Hvem bør bli værende og hvem bør hentes hjem? Slik har det gått med Liverpools utlånte spillere i høst

Det er ikke mange av de 17 utlånte Liverpool-spillere som kan betrakte oppholdet som en suksess, og flere kan bli hentet hjem i januar.

Innsikt 03.nov 20:35