«Akkurat nå er det vanskelig for Carvalho»

Fabio Carvalho har ikke hatt en enkel start på låneoppholdet i RB Leipzig.

Det er en stund siden Fabio Carvalho har fått spille fast førstelagsfotball. På denne tiden i fjor viste han seg som en spennende brikke for Liverpool da han startet godt etter overgangen fra Fulham, men etter hvert som sesongen gikk, så vi mindre og mindre til portugiseren. 

I sommer fikk han beskjed om at han kunne forvente mer av det samme i 2023/24-sesongen, og derfor ble det bestemt at et utlån var beste løsning for alle parter. 

Mye tydet på at 21-åringen hadde funnet seg en perfekt deal da RB Leipzig meldte sin interesse. Klubben havnet på tredjeplass i Bundesliga forrige sesong og kunne dermed friste med Champions League-fotball i tillegg til gode muligheter til spilletid for den offensive midtbanespilleren. 

Men tirsdag satt han på benken i samtlige 90 minutter da Champions League-sesongen ble sparket i gang med borteseier mot Young Boys, og så langt har det bare blitt 47 minutter med fotball fordelt på de seks kampene RB Leipzig har spilt denne sesongen. I halvparten av kampene har han ikke en gang vært på banen. 

Utvisning, målgivende og skade da tre utlånte spillere debuterte

De utlånte: Utvisning, målgivende og skade da tre utlånte spillere debuterte

Blandet drops for Liverpools utlånte spillere i helgen.

– En ren misforståelse

Fabio Carvalho om Klopp-sitatene:– En ren misforståelse

I slutten av juli påsto Fabio Carvalho at han ikke hadde hatt kontakt med Jürgen Klopp.




Havnet bak i køen

Liverpool.no skrev tidligere i september at skaden Dani Olmo pådro seg på landslagssamling med Spania kunne gi Carvalho en gylden mulighet til å spille seg inn i laget. Men i stedet har han blitt forbigått i køen, forklarer Bild-journalist Christian Falk. 

«Dani Olmo spiller vanligvis i Fabio Carvalhos posisjon. Han er skadet, men det er fremdeles erfarne spillere som Emil Forsberg og Christoph Baumgartner tilgjengelig, noe som gjør det vanskelig for ham», skriver han i en spalte for CaughtOffside om Carvalho.

Håpet er at spilletiden fordeles mer mellom spillerne de neste ukene, når kampprogrammet tetter seg til. Blant annet er det cup på menyen, i tillegg til flere kamper i Champions League, der også Manchester City og Røde Stjerne er i gruppen. 

«Marco Rose vil rotere på laget sitt i de kommende kampene, og alle regner med Carvalho vil få muligheten fra start når Leipzig møter Wehen Wiesbaden i cupen. Men akkurat nå er det vanskelig for ham på grunn av konkurransen om plassen». 

Liverpool har hele 17 spillere på utlån denne sesongen. Blant dem er Sepp van den Berg, som også spiller i Bundesliga. Han har gått rett inn i midtforsvaret til Mainz, som ligger sist på tabellen. 

Derfor har Liverpool bedre forutsetninger for å snu kamper nå

Derfor har Liverpool bedre forutsetninger for å snu kamper nå

Seks kamper - fire snuoperasjoner. Liverpool har virkelig blitt comeback kings igjen.

Forbundet prøvde seg - men Klopp takket nei til Tyskland-jobben

Forbundet prøvde seg - men Klopp takket nei til Tyskland-jobben

Liverpool-manageren vil ikke forlate klubben før kontrakten går ut.