Forbundet prøvde seg - men Klopp takket nei til Tyskland-jobben

Liverpool-manageren vil ikke forlate klubben før kontrakten går ut.

Tysklands fotballforbund (DFB) bekreftet fredag at Julian Nagelsmann skal lede landslaget frem til og med EM på hjemmebane neste sommer, men de skal først og fremst ha ønsket seg Jürgen Klopp.

To av journalistene tettest på Liverpool FC, Chris Bascombe i The Telegraph og Paul Joyce i The Times, skriver fredag at DFB gjorde et fremstøt for å sikre seg Klopp da Hansi Flick fikk sparken tidligere i september.

Liverpool-managerens svar var imidlertid identisk med det han har gitt uttrykk for i media. Han er fullt forpliktet til, og motivert av, å bygge et nytt superlag på Anfield - et prosjekt han selv har døpt «Liverpool 2.0». 

– Det ville utvilsomt vært en stor ære å være landslagssjef, men jeg ønsker å være lojal og kan ikke bare forlate Liverpool nå. Hvis det skal skje må jeg være tilgjengelig, og det er jeg ikke for øyeblikket. Jeg har et ansvar overfor klubben, har Klopp tidligere uttalt. 

Klopp støtter Nagelsmann-ansettelsen

Rudi Völler i det tyske forbundet har uttalt at Nagelsmann hele veien var det foretrukne alternativet, og det har også blitt rapportert at de ønsket at 36-åringen skulle forplikte seg til mer enn bare et snaut år i jobben. Kanskje de ideelt sett ville ha hatt Nagelsmann i jobben frem til sommeren 2026, når Klopps kontrakt med Liverpool går ut og han blir tilgjengelig på markedet for første gang på over ti år. 

Slik blir det ikke nå, og Tyskland må snart ut på trenerjakt igjen med mindre Nagelsmann forlenger. 

The Telegraph skriver at et klart flertall av tyske supportere i en undersøkelse har gitt uttrykk for at de ønsker Klopp som landslagssjef, men Liverpool-manageren mener hjemlandet nå har fått en solid landslagssjef. Nagelsmann slo gjennom som trener allerede som 28-åring i RB Leipzig, før han fikk prøve seg i Bayern München frem til våren 2023. 

– Jeg tror Julian er et godt valg fordi han er en veldig god trener. Det viste han allerede da han var 28 år, og nå har han åtte år med erfaring på høyeste nivå. Andre trenere har ikke det før de nærmer seg 45 eller 50, sier Klopp om nyansettelsen.

Klopps opprinnelige plan var å ta en pause fra fotballen i 2024, men våren 2022 forlenget han kontrakten med Liverpool sammen med sitt trenerapparat. Med andre ord er det ikke helt utenkelig at han blir værende på Anfield også etter 2026. 

Tyskland har funnet sin mann - men bare frem til sommeren

Tyskland har funnet sin mann - men bare frem til sommeren

Nye spekulasjoner rundt Jürgen Klopp og landslaget er ventet etter sommerens EM.

Bekreftet: Nagelsmann tar over det tyske landslaget

Bekreftet: Nagelsmann tar over det tyske landslaget

Liveblogg 22.sep 12:31