Tyskland har funnet sin mann - men bare frem til sommeren

Nye spekulasjoner rundt Jürgen Klopp og landslaget er ventet etter sommerens EM.

Tirsdag meldte flere medier at det tyske fotballforbundet har kommet til enighet med Julian Nagelsmann om stillingen som landslagssjef. Den tidligere Bayern München-manageren skal lede laget frem til og med EM på hjemmebane sommeren 2024. Kun detaljer skal gjenstå før bekreftelsen kommer, skriver The Athletic.

Tyskland, som sparket Hansi Flick etter 4-1-tapet mot Wataru Endo og Japan tidligere i september, ønsket i utgangspunktet at Nagelsmann skulle binde seg til mer enn bare ti måneder, men manageren ønsker å fortsette i klubbfotballen etter EM. 

Da er spørsmålet hvem som skal ta over fra neste sommer, og spør du det tyske forbundet, er det én mann som er på toppen av ønskelisten - Jürgen Klopp.

I år har det igjen vært spekulasjoner knyttet til Liverpool-manageren og landslagsjobben, men Klopps agent Marc Kosicke har vært klar på at klienten ikke er tilgjengelig da han har kontrakt med Liverpool frem til 2026.

Tror det kommer til å skje i fremtiden

The Athletic skriver at Liverpool er avslappet med tanke på fremtiden til Klopp, og at de stoler på at han kommer til å bli i klubben ut kontraktsperioden. Frem til våren 2022 var planen til Klopp å gi seg etter 2024, men han har et brennende ønske om å lede Liverpool gjennom generasjonsskiftet vi nå er inne i. 

I sesongstarten har han virket full av energi og motivasjon med sitt «Liverpool 2.0», og i sommer uttalte han at han ikke er aktuell for landslaget for øyeblikket. 

– Det ville utvilsomt vært en stor ære å være landslagssjef, men jeg ønsker å være lojal og kan ikke bare forlate Liverpool nå. Hvis det skal skje må jeg være tilgjengelig, og det er jeg ikke for øyeblikket. Jeg har et ansvar overfor klubben, sa Klopp, som la til at Tyskland-jobben er interessant, men at han ikke har planlagt hva som skal skje når han en dag forlater Anfield.

I The Athletics podcast Totally Football Show sier journalist Raphael Honigstein denne uken at han regner med at Klopp en dag kommer til å lede det tyske landslaget. For vår del får vi håpe at det ikke skjer før tidligst 2026. Da går Klopps nåværende kontrakt ut, og på det tidspunktet vil han ha vært Liverpool-sjef i over ti år.

Sulten og tålmodig Kelleher kan endelig få sin mulighet igjen

Sulten og tålmodig Kelleher kan endelig få sin mulighet igjen

Etter en sesong med lite spilletid og en sommer uten en overgang får Caoimhin Kelleher nå muligheten til å vise seg frem igjen.

Vurderer store endringer i tv-oppsettet

Vurderer store endringer i tv-oppsettet

Premier League-klubber frustrert over «3pm blackout» - åpner for flere søndagskamper i fremtiden.