Egypt er ute av Afrikamesterskapet - keeper ble syndebukk i straffekonken

Egypts AFCON-drøm er knust etter straffesparkkonkurranse.

Egypt - DR Kongo 1-1 (7-8 str): Det ble høydramatisk i åttendedelsfinalen mellom Egypt og DR Kongo i AFCON søndag kveld. Uten Mohamed Salah klarte egypterne å karre seg til straffesparkkonkurranse, til tross for at de spilte mesteparten av ekstraomgangene med én mann mindre enn motstanderen på banen.

Kongo tok ledelsen, men Egypt utliknet ved Mostafa Mohamed på overtid i første omgang. Deretter ble det ikke flere scoringer, og vi måtte til straffesparkkonkurranse for å finne en vinner.

Der ble det også veldig dramatisk. Begge lag bommet på sitt andre straffespark, men satte de fire øvrige. Dermed ble det «sudden death» for å kåre en vinner. Også der viste begge lag at de kunne holde hodet kaldt. Men til slutt var det DR Kongo som stod igjen som vinnere, etter at Egypts keeper Gabaski bommet på sitt straffespark.

DR Kongo skal møte Naby Keita og Guinea i kvartfinalen. Egypt, som er tidenes mestvinnende nasjon i Afrikamesterskapet, er ute, og Salah venter fremdeles på sin første tittel etter å ha tapt finalene i 2017 og 2021.

Salah måtte ut med skade mot slutten av første omgang i den andre kampen i gruppespillet. Kapteinen var redningsmann i første kamp mot Mosambik, da han scoret og leverte målgivende pasning i kampen som endte 2-2. Egypt tok seg videre fra gruppespillet med tre poeng, etter at alle kampene endte 2-2. Egypt er ute av mesterskapet uten å ha tapt en kamp etter ordinær tid, men de står også uten seier i det som ble en svært skuffende turnering.

Salah er ute med en hamstringskade, og det vil han trolig være i ytterligere halvannen til tre uker. Liverpool-spilleren hadde et håp om å rekke en eventuell finale 11. februar, men kan nå ha fokus på å bli frisk og rask til de rødes spennende sesonginnspurt når skuffelsen over exiten i AFCON har lagt seg.

Salah reiste hjem til Merseyside etter at gruppespillet var ferdig for å få best mulig behandling for skaden.